de10beste.nl

Wanneer is tuinonderhoud nodig?

Het onderhouden van je tuin is niet voor iedereen een leuke klus. Vooral als je zelf geen groene vingers hebt. Toch is het een belangrijk onderdeel van tuinieren. Maar wanneer is tuinonderhoud nodig? 

Wat valt onder tuinonderhoud? 

Voordat we kunnen beantwoorden wanneer tuinonderhoud nodig is moeten we het hebben over wat allemaal onder tuinonderhoud valt. Er zijn heel veel werkzaamheden die er uitgevoerd kunnen worden. Het is niet alleen onkruid verwijderen en bladblazen. 

  • Grasmaaien. Je kunt er voor kiezen dit periodiek te laten doen door een tuinman. Voor meer informatie over de prijs en werkzaamheden van een tuinman kun je terecht op de10beste.nl
  • Snoeien. Het gaat hierbij om het snoeien van planten, struiken en bomen. 
  • Kappen. Staat er een boom in de weg? Dan kun je deze laten kappen door een tuinman. Het wordt aangeraden dit niet zelf te doen, omdat dit een gevaarlijke taak is. 
  • Bloemen en planten. Wil je meer kleur in je tuin? Dan kun je nieuwe bloemen en planten laten aanleggen. Deze kun je vervolgens ook laten onderhouden door de tuinman. 
de10beste

Wanneer tuin onderhouden? 

Het is allemaal leuk en aardig, nu je weet wat er onder tuinonderhoud valt, maar wanneer is het ook daadwerkelijk nodig? Over het algemeen wordt de tuin niet onderhouden in de winter en begint het in het voorjaar. Vaak is het dan ook echt nodig, omdat de tuin veel heeft moeten doorstaan in de winter. Voor de beste kwaliteit en mooiste tuin kun je deze het beste twee tot vier keer in het jaar je tuin laten onderhouden. Dingen zoals grasmaaien moet vaak vaker gebeuren. Je kunt er dan voor kiezen dit periodiek te laten doen. 

Tuinonderhoud kun je ook laten uitvoeren wanneer er bijvoorbeeld een tak in de weg zit. Dan kan de tuinman komen om deze af te snoeien. Dit kan heel gezond zijn voor de struik of boom, en zorgt ervoor dat andere planten en bloemen weer licht krijgen.