Hovenier website

Vijver aanleggen: de voordelen van een hovenier

Een vijver is sfeervol, geeft een levendig uitzicht in je tuin, en draagt bij aan een groene leefomgeving, en meer biodiversiteit. Wanneer je een vijver wil aanleggen, is het handig om hier een hovenier voor in te schakelen. Deze vakkundige tuinman weet precies welke stappen er nodig zijn voor zo goed mogelijk resultaat. In dit artikel lees je in wat voor stappen een hovenier precies te werk gaat, en wat de voordelen zijn van een vijver aanleggen.. 

Werkwijze voor het aanleggen van een vijver 

De hovenier zal eerst een ontwerp tekenen voor je vijver, waarin je wensen qua oppervlakte, diepte en ligging worden opgenomen. Bij het aanleggen van de vijver zal de hovenier een gat graven met een graafmachine, vijverfolie of een betonnen of plastic vijverbak plaatsen en vervolgens de vijver vullen met water. Tot slot kunnen er diverse vijverplanten zoals waterlelies en eventueel goudvissen aan het water worden toegevoegd. Na een tijdje zullen er vanzelf speciale vogels, kikkers en padden, en insecten op je vijver afkomen! 

Hovenier website

De voordelen van een hovenier voor vijveraanleg

Je kunt een vijver als je handig bent uiteraard zelf aanleggen in je tuin. Het stappenplan is immers vrij eenvoudig, je graaft een gat, plaatst vijverfolie en vult het met water. Toch zijn er verschillende voordelen wanneer je de vijveraanleg overlaat aan een professionele hovenier. Hieronder zie je de voordelen van een hovenier op een rijtje. 

  1. Het aanleggen van een vijver is specialistisch vakwerk, als je het uitbesteedt weet je zeker dat het goed gebeurt, met de juiste materialen en volgens de efficiëntste werkwijze. 
  2. Je hebt minder kans op problemen zoals lekkages of overstromingen doordat je vijver vakkundig is aangelegd. 
  3. Er wordt gebruik gemaakt van kwalitatief en betrouwbaar materiaal, zoals hoogwaardige kwaliteit vijverfolie. 
  4. Een hovenier weet precies welke waarden er nodig zijn voor het vullen van een gezonde vijver, en past deze op de juiste manier aan. Dit geeft planten en vissen optimale leefomstandigheden.
  5. De vijver zal lang meegaan als hij goed is aangelegd, zeker als je je vijver ook eens in de zoveel tijd laat onderhouden! 

Het vinden van een hovenier is zo gedaan, kijk eens op Hovenier.website voor een overzicht van alle tuinwerkers in Nederland.