Waar moet een speeltoestel met schommel in je tuin aan voldoen?

Heb je een redelijke tuin tot je beschikking met veel kinderen dan mag een speeltoestel met schommel niet ontbreken. Kinderen vinden namelijk schommels een geweldig speeltoestel en kunnen er uren van genieten. Dat komt met name omdat het relatief veilig is met toch een beetje gevaar. Dat gevaar moet natuurlijk beperkt worden en daarom is het voor jou als ouder belangrijk om een goede stevige schommel uit te kiezen. Hoe kies je een goede schommel uit?

Op basis van kwaliteit kies je een goede schommel uit

Het is belangrijk om tijdens het uitkiezen van een speeltoestel met schommel niet te bezuinigen op de kwaliteit. Kies je voor een houten schommel dan is niet alleen het houtsoort belangrijk. Ook de verbindende onderdelen en de bevestigingsmaterialen die van metaal zijn gemaakt moeten van goede kwaliteit zijn. Bezuinig daarom niet op de kwaliteit van de schommel om de veiligheid van je kinderen te garanderen.

De ruimte van het toestel met schommel is van belang

Het belangrijkste punt van het plaatsen van een schommel in je tuin is de ruimte waar het komt te staan. Dat geldt zowel voor de hoogte als de ruimte aan de voor- en achterkant. Maak je de keuze uit een schommel die heel laag is en er weinig ruimte aan de voor- en achterkant is dan is het mogelijk dat je kind of kinderen letsel oploopt. Advies is om de schommel te plaatsen op een open grasveld of een grote vlakte met zand. Niet iedere tuin heeft deze ruimte en daarom is het belangrijk om goed te bepalen of je wel een schommel kunt plaatsen in je tuin. Overleg met de verkoper om tot een goede keuze te komen.

Een kwalitatief goede schommel herken je aan het materiaal

De meeste schommels van tegenwoordig zijn gemaakt van hout. Dat komt omdat houten schommels goed tegen allerlei weersomstandigheden kunnen zoals regen en wind. Het roest niet en het vormt geen gevaar voor je kinderen. Een buis kan niet doorroesten en je kinderen kunnen zich niet aan de schommel branden als de schommel de hele dag in de zon staat.