Tips voor een gezellige tuin

Het is enorm fijn om een eigen tuin te hebben. Door middel van je eigen tuin heb je immers een fijne buitenruimte waar je gewoon je eigen gang kunt gaan. Het is natuurlijk het doel van bijna iedere Nederlander om een gezellige tuin te hebben. De gezelligheid kent immers geen tijd en het is een van de dingen waar Nederland bekend om staat. Het is dus enorm leuk om een gezellige tuin te hebben, maar hoe doe je dat?

Tip 1: Kachel

De eerste tip voor een gezellige tuin is om een buitenkachel in de tuin te zetten. Door middel van een buitenkachel is je tuin direct een stuk gezelliger. Het knapperende vuur en de warmte die de haard van zich af zal geven zullen leiden tot onvergetelijke zomeravonden. Let er wel goed op dat je een dubbelwandige schoorsteenpijp gebruikt en let ook goed op de dakdoorvoer plat dak. Die is anders dan bij een puntdak.

Tip 2: Chill plek

De tweede tip voor een gezellige tuin is om een echte chill plek te creëren. Dit kun je eenvoudig doen door een loungeset of een leuk tuinset te kopen in de plaatselijke tuinwinkel. Je kunt er ook voor kiezen om echt zelf een chill plek in de tuin te maken. Dit kun je eenvoudig doen door een aantal kussens op een hoop te gooien. Doe dit natuurlijk wel onder een afdak. Om het nog beter te doen kun je de kussens het beste op een stel pallets leggen of op een ander iets waardoor je van de grond af zit. De grond is namelijk altijd koud en daar wil je natuurlijk liever niet op zitten.

Tip 3: Terras

De derde en laatste tip is om een terras te maken. Wat is er nou gezelliger dan gezellig een wijntje te drinken op het terras? Het is enorm leuk om je eigen terras in de tuin te hebben. Daardoor kun jij iedere dag een wijntje doen op je eigen terras in je eigen achtertuin!