Wat is de beste tijd om gras te zaaien?

Gras wordt heel vaak gebruikt om de tuin een sublieme uitstraling te geven. Het is makkelijk te onderhouden en kan een mooie aanvulling zijn op elk tuinontwerp. Wanneer je een tuin hebt, moet je ook goed voor het gras zorgen. Het gras is een belangrijk onderdeel van je tuin en daarom moet je er voldoende aandacht aan besteden. Je kunt bijvoorbeeld regelmatig zaaien, bemesten en verticuteren. Op deze manier houd je het gras in goede conditie en blijft je tuin mooi verzorgd. Als je eenmaal hebt besloten dat je een gazon wilt, moet je nog steeds heel wat overwegingen doen. Wat is de periode om gras te zaaien? Hoe zorg je ervoor dat het gras goed blijft en mooi groeit? In deze blog bespreken we het allemaal.

Wat is beste periode om gras te zaaien?

Wanneer je je tuin wilt aanleggen met gras, is het belangrijk om te weten wanneer je het beste kunt zaaien. Het zaaien van grassoorten kan namelijk in verschillende periodes gedaan worden. De beste periode voor het zaaien is in het voorjaar of in het najaar, maar eigenlijk kan het heel het jaar door. Je moet er wel rekening mee houden dat het soms wel erg droog kan zijn, dus water geven is cruciaal. Het is raadzaam om gras te zaaien met een minimale bodemtemperatuur van 10 °C. Hierdoor blijft het vochtgehalte op peil en kan het graszaad perfect contact maken met de bodem. Ben je op zoek naar artikelen voor een prachtig gazon? Gazon specialist Moowy heeft een erg breed assortiment beschikbaar als het gaat om tuinartikelen.

Wat is belangrijk bij het zaaien van gras?

Er zijn een aantal dingen die belangrijk zijn voordat je kunt beginnen met zaaien van gras. Hierbij kun je denken aan het verwijderen van onkruid en stenen van de grond. Maar ook het ploegen en egaliseren van de grond is zeker van groot belang. Wanneer deze voorbereidingen zijn getroffen, kun je aan de slag met het zaaien van het gras. Verdeel het graszaad gelijkmatig over de grond en hark de zaadjes lichtjes in. Vervolgens kun je het aanrollen met een gazonwals en is het verstandig om het gazon licht te beregenen. Het is raadzaam om het gazon vochtig te houden totdat het graszaad kiemt. Ben je op zoek naar artikelen om een prachtig gazon aan te leggen? Moowy.nl heeft graszaden die geschikt zijn voor elk bodemtype en soort gebruik, van hoogwaardig graszaad tot prachtige siergrassen. De mogelijkheden zijn oneindig.