Palenrammer

Hoveniersbedrijf starten

Veel hoveniersbedrijven starten als zzp’er. Het is misschien ook wel jouw droom om een hoveniersbedrijf te starten. Er komt veel kijken bij het opstarten van je eigen bedrijf en er zitten ook veel kosten aan verbonden. Als hovenier heb je erg veel producten nodig voor je werk. Dit is dus een flinke investering. Je hebt bijvoorbeeld een bedrijfsbusje en een opslag nodig. Ook moet je machines als een grondboor boormachine, een heggenschaar en een kettingzaag aanschaffen. De kosten bij het aanschaffen van dit soort producten lopen snel op. Toch kun je beter niet lenen. Geld lenen kost geld en het kan dan extra lastig zijn om de investering terug te verdienen.

Voordat je begint

Jij als hovenier houdt er waarschijnlijk van om lekker buiten te zijn en met je handen te werken. Veel mensen die ervan houden om buiten te werken, vinden contracten regelen en met nummertjes werken echt niet leuk. Let er wel op dat je een ondernemingsplan moet opstellen en je moet inschrijven bij de Kamer van Koophandel. En zo zijn er nog meer dingen die je niet over het hoofd moet zien. Als je dit nou niet zo ziet zitten, vraag dan aan iemand uit je omgeving om er samen naar te kijken. Op die manier loopt het starten van je bedrijf geen vertraging op.

Je bedrijf uitbreiden

Als hovenier is het moeilijk om alles alleen te doen. Klussen zijn vaak erg groot en je klanten willen toch dat het zo snel mogelijk klaar is. Je zult dus personeel nodig hebben. Ook goed gereedschap zoals een grondboor boormachine zorgt ervoor dat je snel en efficiënt werkt. Je kunt ook proberen om een erkent leerbedrijf te worden. Als erkend leerbedrijf biedt je de student een goede en veilige werkplek, waar hij of zij veel ervaring kan opdoen met alle werkzaamheden en processen die horen bij jullie beroep. Een student kan je veel werk uit handen nemen en zo kun je ook grotere klussen aanpakken. Hierdoor krijgt jouw bedrijf meer bekendheid en dus meer werk.