cortenstaal kantopsluiting

Meer ruimte in je tuin creëer je zo

Als je denkt dat de ruimte van je tuin nu eenmaal is waar je het mee moet doen, dan heb je maar voor een deel gelijk. Natuurlijk kun je er niet zomaar een stuk aan vastplakken, maar je kunt wel op een paar manieren zorgen voor meer ruimte. Hoe je dit doet, lees je in dit artikel.

Wees creatief, maar houd het rustig

Het is belangrijk om mogelijkheden te benutten, maar het is niet de bedoeling om dusdanig los te gaan, dat je tuin er uit ziet als een bij elkaar geraapt zooitje. Met creatief zijn, moet je denken aan gebogen paden, in plaats van een recht bad. Dit geeft een gevoel van diepte, waardoor je tuin dus optisch groter lijkt. Speel ook met de hoogte van je planten, bomen en struiken, want ook dit draagt hier aan bij. Kleuren en patronen houd je dan het liefst rustig. Ga juist voor grote tegels, in plaats van veel kleine en probeer kleurgebruik op elkaar af te stemmen.

cortenstaal kantopsluiting

Gebruik cortenstaal kantopsluiting

Het gebruik van cortenstaal kantopsluiting geeft vorm aan je tuin en dit zorgt er tegelijkertijd voor dat er een gevoel van ruimtelijkheid ontstaat. Het zorgt er namelijk voor dat het een niet in het ander overloopt, maar er duidelijk onderscheid is tussen bijvoorbeeld gras en steen of je beplanting en het gazon. Het gebruik van deze kantopsluiting heeft bovendien als voordeel dat de begroeiing hier binnen blijft en als het er overheen groeit, is het voor jou snel te zien wat en tot waar je iets bij kunt snoeien.

Onderhoud is belangrijk

Een goed bijgehouden tuin ziet er altijd ruimtelijker uit dan een tuin, waarbij alles maar door en over elkaar heen groeit. Hetzelfde geldt voor rommel. Het is begrijpelijk als er door de dagen heen, zeker in de zomer, steeds meer buiten komt te staan. Heb je kinderen, dan zal dit al helemaal het geval zijn. Maar hoe voller een tuin staat, hoe kleiner deze lijkt. Meer ruimte creëren, begint dus bij opruimen en onderhouden van je tuin. Hierbij kan het helpen om te zorgen voor bijvoorbeeld een speelgoedkist of een aparte stalling voor de fietsen.