Het kiezen van de juiste bloembollen

Met bloembollen kan je jouw tuin of balkon prachtig zien opbloeien in een oase van mooie kleuren, welzijn en frisse lucht! In de herfst is de ideale tijd om de bloembollen mixen te planten en er vervolgens in het voorjaar, maandenlang van te genieten. Jouw kleurrijke tuin zal in het voorjaar dan ook veel inheemse dieren zoals vlinders en bijen aantrekken waardoor je de biodiversiteit in je tuin zal verbeteren. Het is echter wel belangrijk dat bloembollen biologisch geteeld zijn. Van tulpen tot Begonia, het is belangrijk dat je onderzoek doet naar de bloembollen die je koopt en hoe lang deze mee zullen gaan.

Je balkon een beetje opfleuren

Een beste manier om uw bollen op het balkon te planten is heel eenvoudig. Namelijk de lasagne methode. Met deze methode heb je bloemen die maandenlang bloeien en veel kleur geven aan jouw balkon. De kracht van deze methode ligt in het planten van de bollen in verschillende lagen. Plaats de grotere bollen, zoals narcissen, in de onderste laag van de bak. Bedek vervolgens met een beetje aarde en verdeel de kleinere bollen, bv. Krokussen of Sneeuwklokjes. Bedek daarna opnieuw met aarde. Ook op het balkon kan je een kleurrijke oase van welzijn creëren die vlinders en bijen aantrekt. Voor kleine balkons zijn er speciaal kleinere pakketten samengesteld hiervoor.

Plezier van je bloembollen door het jaar heen

De biologische bloembollen zijn makkelijk te onderhouden, en dat is fijn. Vergeet natuurlijk niet om ze water te geven, plaats ze op de juiste diepte en plant ze een handbreed uit elkaar. Wanneer de bloem uitgebloeid is moet je wachten tot de plant echt gestorven is. Hierna kun je de plant gewoon afknippen. Als je een bloembol in huis hebt, zet deze dan buiten zodra ze flink staan te bloeien. Door de kou van buiten zullen ze langer bloeien. Je kan natuurlijk nog altijd door het raam van bloemen genieten. Bloembollen planten doe je ongeveer vanaf half september tot half december.