Tips voor een unieke tuin

Een tuin is geweldig om te hebben. Door middel van een tuin heb je je eigen buitenruimte. Je kan in deze ruimte van alles kwijt. Je kan er natuurlijk een standaard iets inzitten, zoals een loungebank of je kunt een terras maken, maar dat heeft iedereen al. Geef je tuin daarom eenvoudig een unieke twist met de onderstaande tips!

Tip 1: Hoogteverschil

De eerste tip voor een unieke tuin is door gebruik te maken van hoogteverschillen in de tuin. Deze hoogteverschillen creëren een leuke en speelse tuin. Daarnaast creëert het verschil in hoogte een luxe uitstraling. Deze uitstraling geeft je tuin net dat laatste zetje dat het nodig heeft. Maak bijvoorbeeld het terras een traptrede hoger dan de rest van de tuin. Maak om de tuin helemaal compleet te maken ook nog een aantal lampjes in de verhoging.

Tip 2: Licht

De tweede tip is om goed gebruik te maken van licht. Lampen in de tuin kunnen je tuin maken of breken. Het is een leuk idee om bijvoorbeeld de bomen in de tuin te verlichten. Hierdoor heb je en meer licht in de tuin en kun je op een makkelijke manier genieten van het groen in de tuin. Een ander leuk idee is om het pad te verlichten met bijvoorbeeld spotjes die vanuit de grond naar boven schijnen. 

Tip 3: Onderhoud

De derde en laatste tip is om de tuin goed te laten onderhouden. Onderhoud is onmisbaar als je een unieke tuin wilt hebben. Een tuin is al direct een stuk mooier als de tuin er mooi uitziet. Wees dus niet te zuinig op het tuinonderhoud. Wil je de tuin niet zelf onderhouden? Dan is het een slim idee om deze hovenier Hoogeveen of deze hovenier Meppel te vragen voor het onderhoud van de unieke tuin.