Creatief worden met bloemzaden voor de tuin

Tuinieren is een geweldige manier om creatief te worden en iets moois te creëren in je achtertuin. Er zijn eindeloze mogelijkheden als het gaat om bloemzaden, dus je kunt je fantasie de vrije loop laten. Zo kun je allerlei verschillende soorten en kleuren bloemen planten die je zelf mooi vindt. In dit artikel leg ik uit hoe je bloemzaden kunt gebruiken om je tuin interessanter en unieker te maken.

Kweek je eigen boeket

Een geweldige manier om creatief om te gaan met bloemzaden is het kweken van je eigen boeket. Plant een aantal verschillende bloemzaden, zodat je kunt genieten van een prachtig assortiment kleuren, vormen en maten wanneer ze bloeien. Je kunt het boeket zelfs aanpassen met speciale bloemen die een extra betekenis hebben voor jou of een speciaal iemand in je leven. Dit is een bijzonder betekenisvol cadeau voor verjaardagen, jubilea, diploma’s of andere speciale gelegenheden. Knip een paar stelen uit de tuin en zet ze in een vaas voor een uniek bloemstuk.

Maak prachtige borders

Een andere manier om creatief om te gaan met zaden kopen, is door mooie borders rond je huis of tuin te maken. Je kunt planten kiezen die het hele jaar door veel kleur geven, zoals viooltjes, petunia’s en goudsbloemen, of het bij klassieke bloemen houden, zoals rozen en lelies. Met genoeg geduld en zorg krijg je prachtige borders die jouw huis er nog aantrekkelijker uit laten zien.

Breng afwisseling met eenjarige en vaste planten

Vergeet bij het kiezen van bloemzaden voor jouw tuin niet de eenjarige en vaste planten. Eenjarige zijn bloemen die één keer per jaar bloeien, terwijl vaste planten elk jaar terugkomen. Dit betekent dat als je eenjarige dit jaar plant, ze volgend jaar weer zullen bloeien, maar niet noodzakelijkerwijs op dezelfde plek (dus houd het bij!). Vaste planten komen elk voorjaar terug, dus je hoeft alleen maar te onthouden wat voor soort bloem het was bij elke bloei. Door beide soorten planten in jouw tuin te combineren, krijg je het hele seizoen textuur en kleur.

Tip: www.zadenkopenonline.nl