Welke tuinslang gebruik ik waarvoor?

Als hovenier maak je gebruik van verschillende soorten tuinslangen. Producten als deze kun je vinden bij de technische groothandel. Agrariërs kopen hier vaak hun gerei. Een voorbeeld van een groothandel Hoveniers Engeldot. In dit artikel weet jij als hovenier welke slang je waarvoor kunt gebruiken.  

Zuig- en Persslangen

Zuigslang 

Een zuigslang is bedoeld om een vloeistof als water onder onderdruk aan te zuigen. Je kunt dit gebruiken om bijvoorbeeld een vijver of zwembad leeg te maken. Ook wordt het gebruikt door de brandweer voor het blussen van een brand. Bij het legen of schoonmaken van een riool wordt ook gekozen voor een zuigslang. Uiteraard kun je kiezen uit verschillende diameters en lengtes bij het kopen van een zuigslang.

Persslang

Deze slangen worden gebruikt voor de afvoer van vloeistoffen. In de agrarische sector kom je deze slang veel tegen. Het verpompen van gier, water, zand en slurrie kan gedaan worden door een persslang. 

Waterslang

Een onmisbaar product als je je tuin vol met groente, fruit en planten voldoende water wil kunnen geven. Het assortiment biedt verschillende formaten diameter waterslangen en de prijs wordt per meter gerekend. Door professionals wordt deze slang veel en vaak gebruikt. 

Mestslang

Het vervoer en transport van mest wordt gedaan door een mestslang. Maar ook voor modder wordt de slang gebruikt. Met een handgreep heb je beter grip op de slang, deze bevestig je door middel van een slangklem. 

Sleepslangen

Mesttransport (verwerken en opzuigen van mest of water) wordt gedaan met een sleepslang. De bemester sleept de slang achter zich aan. 

Druppelslang 

Afhankelijk zijn van de regen is in Nederland niet handig. Het weer is ontzettend onvoorspelbaar en wanneer je een droge zomer hebt, is het moeilijk om de grond waar je planten op leven vochtig te houden. Hiervoor is een oplossing bedacht: de druppelslang. Een druppelslang wordt zigzaggend aangelegd en zorgt ervoor dat planten een geleidelijke hoeveelheid water ontvangen om gezond te blijven en groeien. Deze slang zorgt ervoor dat het water direct bij de wortels terecht komt. Waardoor jij je tuinslang gewoon links kan laten liggen.

Slangklem

Dit gebruik je voor het vastzetten van slangen aan bijvoorbeeld een kraan of aansluiting voor gas. Bij het kopen van een type slang, is het gebruikelijk om er een klem bij aan te schaffen. De diameter en breedte moeten hierbij bepaald worden. De klem is verstelbaar te koop en vaak in combinatie met de slang en een puntstuk. Ideaal in gebruik dus. Je kunt je bij een technische groothandel ook altijd laten adviseren. Er lopen vaak specialisten rond.