Wat kun je allemaal kweken als je net begint met een moestuin? 

In de moestuin kun je eigenlijk vrijwel alles laten groeien. Wil je bijvoorbeeld in de zomer genieten van verse aardbeien uit de eigen tuin? Wil je je eigen komkommers kweken voor bij de sperziebonen? Of wil je gewoon iets nieuws uitproberen en kijken waar dat naartoe leidt? Het beginnen van een moestuin is een ideale bezigheid waar je jezelf uren mee zoet kan houden. Niet alleen door de lekkernijen die hierin kunnen groeien, maar ook omdat dit veel aandacht van je vraagt. Wil je liever eerst kijken hoe het allemaal werkt? Dan is het verstandig om te beginnen met makkelijke soorten van groente en fruit te kweken in je kweekkassen of in je tuintje. In dit artikel zetten we makkelijk te kweken fruit en groente op een rijtje. Wil je liever eerst een tuinkas kopen voordat je je in gaat lezen over verschillende soorten groente en fruit? Neem dan eens een kijkje in de webshop van Hazenberg Tuinkassen en Orangerieën. 

Radijs

Een heel makkelijke groente om te kweken in je moestuin of in je kweekkas is radijs. Deze groente vraagt niet al te veel aandacht. Zorg dat de groente genoeg ruimte en water krijgt en voor de rest hoef je eigenlijk weinig te doen. Na een aantal weken kun je de radijsjes plukken en genieten van je eerste oogst. 

Worteltjes

Een andere makkelijke groente is de wortel. Plant de wortelzaadjes in grond met een diepe bodem. Zo krijgen de wortels voldoende ruimte. Geef de wortels voldoende water en na verloop van tijd zul je zien dat de wortels zichtbaar voor je worden. Dan zijn ze klaar om geoogst te worden.