Een olijfboom met dikke stam

Er zijn allerlei soorten en maten olijfbomen, maar een olijfboom met dikke stam springt ertussenuit. Deze grove, maar stijlvolle boom is een prachtige toevoeging aan jouw tuin. De olijfboom kan zowel in een grote pot als in de volle grond geplant worden. Die keuze is aan jou. Kies jouw olijfboom met dikke stam en laat jouw tuin stralen!

Waarom een olijfboom met dikke stam

Een olijfboom met dikke stam heeft een schitterend robuust uiterlijk. Een serene en strakke tuin krijgt een speelse en stoere touch. Daarnaast is een olijfboom makkelijk te verzorgen en vergt het weinig aandacht. Houd een aantal punten in de gaten en je hebt jaren plezier van jouw olijfboom.

Hoe verzorg je een olijfboom met dikke stam?

Een olijfboom is gemakkelijk te onderhouden. Het vergt weinig tijd en moeite waardoor het een hele dankbare en mooie plant is. Over het algemeen groeit de olijfboom erg traag – met de juiste verzorging blijft jouw groene vriend jarenlang bij je.

Hoeveel water moet je geven?

Geef jouw olijfboom met dikke stam regelmatig water. Ze houden niet van ‘natte voeten’, wat betekent dat de wortels te lang in het water staan. Zorg dat de grond niet helemaal uitdroogt. Een nieuwe olijfboom met dikke stam heeft nog een kleine kluit en korte wortels. Om deze zo goed mogelijk te laten groeien geef je jouw olijfboom wat vaker water. Als de wortels wat langer zijn, kunnen ze dieper in de grond water vinden.

Hoeveel licht heeft hij nodig?

De olijfboom is goed bestand tegen verschillende weersomstandigheden. Hij overleeft bij zowel -10 als in de volle zon. En die zon is precies wat een olijfboom met dikke stam nodig heeft om te overleven. Zonlicht is belangrijk om te groeien. Zet jouw olijfboom daarom het liefst in de volle zon, in ieder geval voor zo’n 6 uur per dag.