Last van knaagdieren? Schakel een ongediertebestrijder in!

Knaagdieren zoals muizen en ratten zijn warmbloedige zoogdieren. De beestjes komen overal op de wereld voor. Ze hebben hun naam te danken aan de grote voortanden waarmee ze knagen. Doordat deze beestjes aan zoveel verschillende spullen en materialen knagen kan er schade ontstaan. Dit is vooral irritant als dit bij u in of rondom uw huis gebeurt. Het is daarom belangrijk om snel een bestrijder in te huren zoals Ongediertebestrijding Enschede. Zodat deze vervelende beestjes snel op een professionele manier verwijderd worden en u geen last meer heeft van een knaagdierprobleem.

Welke problemen veroorzaken muizen en ratten?

Muizen en ratten vermenigvuldigen zich ontzettend snel. Hierdoor groeit de populatie en blijft deze in stand. Muizen en ratten kunnen zoals gezegd grote schade aanrichten. Niet alleen aan huizen, maar ook aan andere gebouwen zoals bedrijfspanden en winkels. Ook landbouwgebieden en gewassen zijn niet veilig. Maar materiële schade is niet de enige schade die deze knaagdiertjes kunnen veroorzaken. Muizen en ratten kunnen namelijk grote schade aanrichten aan uw gezondheid en zijn daarom ook een serieuze bedreiging voor de volksgezondheid. Muizen en ratten zijn echte ziektedragers en kunnen verschillende ziektes overdragen naar de mens zoals het hantavirus.

Knaagdieren buiten de deur houden

Wanneer u last heeft van knaagdieren komt dit in de meeste gevallen door etensresten. Denk hierbij aan slecht afgesloten verpakkingen of losliggende etenswaren. Vooral in de winter is de kans groter dat u last krijgt van knaagdieren. In deze tijd zijn de diertjes namelijk meer op zoek naar eten om de wintermaanden door te halen. Daarnaast is het bij jou in de garage, huis of pand lekker warm en veilig. Althans zolang jij niks doorhebt. De knaagdieren komen binnen door gaten en kieren in de muren. Zelf een zeer klein gat kan al genoeg zijn voor de beestjes om binnen te komen, ook voor ratten. Om de knaagdieren buiten te houden zou u als eerste stap de gaten en kieren moeten dichten. Maar meestal is dat niet goed genoeg, omdat de beestjes altijd wel een andere manier vinden om binnen te komen. Schakel daarom in alle tijden een ongediertebestrijder in. Want voordat u het weet heeft u last van een enorme plaag.