Waarom je beter een specialist kunt inschakelen om je wespennest te verwijderen

Als je niet zoveel weet van wespennesten, is zelf een wespennest verwijderen geen aanrader. Zoals iedereen wel weet, kun je gestoken worden door wespen en zelf een nest verwijderen, vergroot deze kans. Zo worden wespen vaak agressief als je aan hun nest komt. Dit wil je dus écht voorkomen. Maarja, de mens is eigenwijs en doet het waarschijnlijk toch. Juist daarom wil ik in dit artikel duidelijk maken waarom je deze klus toch echt aan een specialist over moet laten.

Neem het risico niet

Er bestaan wel honderden tutorials die uitleggen hoe je een wespennest kunt verwijderen. Toch werkt niet iedere tutorial even goed. Daarom is het ‘t dus ook niet altijd waard om het risico te nemen. Je kunt van alles op een wespennest strooien of sprayen, maar de kans is aanzienlijk groot dat je door een wesp wordt gestoken. Wespen gaan namelijk in verdediging, zodra je in de buurt van hun nest komt. 

Niet iedere plek is even veilig

Vaak zijn wespennesten gevestigd op plekken waar je niet zo makkelijk bij kan. Dit zorgt ervoor dat je weinig zicht hebt op het nest. Een wespennest verwijderen is dan dus nog gevaarlijker. Het is niet verstandig om op een ladder te klimmen en dan de wespen aan te pakken. Want als er ineens een wesp jouw richting op vliegt, zou je zomaar eens van de ladder kunnen vallen, uit schrik. Vermijd dit soort situaties dus.

Steek niet zomaar een wespennest in brand

Om maar van het wespennest af te zijn, steken mensen weleens het nestje in brand. Toch is dit niet altijd even gunstig. Als je niet goed oplet, zou je namelijk per ongeluk ook iets anders in brand kunnen steken. Pas hier echt mee op en laat dingen zoals wespennest bestrijding en ongediertebestrijding écht aan een specialist nodig!