Tips om langer thuis te kunnen blijven wonen

Het is niet leuk om ouder te worden. Op een moment in je leven zal de ouderdom je gaan inhalen en heb je hulp nodig. Alles wat je voorheen nog eenvoudig zelf kon doen, lijken nu ineens enorm moeilijke opgaven. Het is niet leuk om dit te ervaren. Niet als persoon zelf, maar ook niet als dierbare. De meeste mensen willen natuurlijk zo lang mogelijk thuis blijven wonen. Gelukkig kan dat tegenwoordig ook met een aantal aanpassingen. Wil je weten hoe je langer thuis kunt blijven wonen? Lees dan snel de tips in dit artikel!

Tip 1: Aanpassingen in huis

De eerste tip is om het huis aan te passen. Ouder worden zorgt ervoor dat je minder goed kunt lopen. Het is om die reden dan ook niet vreemd dat je waarschijnlijk een rollator of een rolstoel hebt. Het kan ook goed zijn dat je met deze hulpmiddelen je door je eigen huis heen vervoert. Alle dorpels, drempels, opstapjes en deuren zitten dan flink in de weg. Het is om die reden dan ook een goed idee om deze snel weg te halen, zodat je je weer vrij en veilig kunt bewegen in huis!

Tip 2: Bed

De tweede tip is om een speciaal bed aan te schaffen. Het is bijvoorbeeld een goed idee om een hoog laag bed te kopen. Dit bed kan naar boven en naar beneden wordne verplaatst. Op die manier kun jij eenvoudig in en uit bed stappen, zonder dat je daat enorm veel hulp bij nodig hebt. 

Tip 3: Mantelzorgwoning

De derde en laatste tip is om een mantelzorgwoning in de tuin te laten zetten. Heb je het geluk dat je een tuin hebt? Dan is het een goed idee om een mantelzorgwoning in de tuin te zetten. Op die manier woon je in een kleine woning in je eigen achtertuin. Jouw mantelzorger, vaak een van de kinderen, zal in het huis gaan wonen en jouw zorg op zich nemen. Chaletbouw Wernsen plaatst graag een mantelzorgwoning bij jou in de tuin.