Garagedeuren, de mogelijkheden en verschillen op een rij

Garagedeuren zijn in vele modellen en van verschillende materiaalsoorten te verkrijgen. Afhankelijk van het budget en de wensen kun je bepalen welke soort deur er het beste bij de woning past. Aan de hand van onderstaande tekst kan je de verschillen deels in kaart brengen. Het kan je daarom helpen bij het maken van je uiteindelijke keuze voor een nieuwe deur of je tot de conclusie laten komen om over te gaan tot de renovatie van garagedeur onderdelen, zodat je de huidige deur langer kunt blijven gebruiken. Overigens, onderdelen voor de garagedeur zijn tegenwoordig eenvoudig en snel via het internet te bestellen. Een voorbeeld van een webshop vind je hier: http://www.garagedeurspecialist.nl/garagedeur-onderdelen/

Soorten en verschillenluxe-garagedeur-van-hout
De sectionale deur wordt het meest gekozen, zowel bij nieuwbouw als bij renovaties. De deuren staan bekend om de goede isolatie, dit is vooral een voordeel wanneer er verwarming in de garage is aangesloten. De horizontale lamellen gaan van onder naar boven open en worden aan alle zijdes voorzien van rubberen tochtstrips. Deze rubberen garagedeur onderdelen zorgen er voor dat er geen tocht of water binnen kan komen.

De deuren zijn zowel elektrisch, door middel van een afstandsbediening, als met handmatige bediening te plaatsen. Naast de horizontale variant, is het ook mogelijk een zijwaartse sectionale deur te laten plaatsen. Afhankelijk van de voorkeur, is deze zowel naar links als naar rechts te openen.

De kanteldeur was lange tijd veruit de meest geplaatste garagedeur ter wereld. Een kanteldeur bestaat uit een deurblad dat één geheel is. Door middel van een trekveer bedien je de deur handmatig, deze kan echter ook op afstand elektrisch bedienbaar worden gemaakt.

Een roldeur is een deur die, zoals de naam al zegt, zichzelf oprolt naar boven. Onderaan de deur zit een rubberen strip, zodat de deur goed afgesloten is wanneer deze dicht is. Roldeuren worden vrijwel altijd elektrisch bediend en zijn vooral aan te raden wanneer je niet veel ruimte hebt om de deur naar buiten te laten kantelen.

De openslaande deuren zijn de langst bestaande soort deuren. Door het gebruik van hout is vooral de uitstraling hiervan mooi en bewerkbaar. Voor betere isolatie zijn openslaande deuren ook van andere materialen leverbaar.

Automatisch of manueel
Vroeger wist men niet anders dan dat de garagedeur handmatig geopend en gesloten moest worden. Qua prijs is een handmatige deur voordeliger, maar dit weegt vaak niet op tegen het voordeel en gemak van de elektrisch gestuurde garagedeuren. Naast het openen en sluiten met een afstandsbediening, is het ook mogelijk de deuren te bedienen met een app op de telefoon en/of tablet of met een codeschakelaar. 

Beveiliging van garagedeuren
Zorg er in eerste instantie altijd voor dat de garagedeur goed vanaf de weg zichtbaar is. Door goede verlichting te plaatsen en eventuele beplanting rondom de deur goed te snoeien, zal een dief minder snel geneigd zijn actie te ondernemen om via de garagedeur in te breken. Naast deze simpele maatregelen, zijn er ook nog andere manieren om je deur te beveiligen, zoals het plaatsen van een camera systeem bij de deur. Voor alle type deuren zijn er sloten beschikbaar, zoals dievenklauwen voor de openslaande deuren en sloten die worden gemonteerd voor de kantel- en sectionale deuren. Als afsluitende tip willen we je dan ook meegeven om niet te besparen om de beveiliging van de deur. Een inbraak is namelijk niet alleen erg vervelend op het moment dat hij heeft plaatsgevonden. Mensen kunnen er soms nog lang last van hebben dat een vreemd hun garage en/of woning is binnengedrongen. Kies bij voorkeur daarom voor een kwalitatief hoogstaande garagedeur waarop goede anti inbraak technieken aan aangebracht.