De nieuwe tuintrends van 2023

Ieder jaar zijn er weer nieuwe trends. Dat geldt voor alles in ons leven, dus ook voor je eigen tuin. Zo was vorig jaar de luxe en strakke tuinen helemaal in. Voor het volgende jaar zijn er een aantal verschillen. Genieten van je eigen tuin staat in 2023 centraal. Wil je weten wat de tuintrends van 2023 zijn? Deze hovenier Dronten, Tuinuniek, vertelt je graag wat de leukste tuintrends voor het aankomende jaar zijn!

Robuuste design meubels

Een van de grote trends voor 2023 zijn de robuuste design meubels. Deze meubels passen perfect in een natuurlijke omgeving, zoals natuurlijk je eigen tuin. Je kunt bij deze design meubels bijvoorbeeld denken aan een gezellige tuinbank met een aantal stoelen. Deze kun je aan de rand van een vijver of gezellig bij een kachel neerzetten. Deze tuinmeubels zijn bijvoorbeeld gemaakt van hout, maar je ziet volgend jaar ook veel groene meubels. Daardoor wordt jouw tuin nog groener!

Vuurschaal

Een andere trend is de vuurschaal. De vuurschaal is een ideale manier om een gezellige sfeer in de tuin te creëren. Het kan in het voor- en najaar flink afkoelen buiten. Het is dan enorm leuk om alsnog van de buitenlucht te genieten met een vuurschaal. Een leuk alternatief voor de vuurschaal is een vuurtafel. Op deze manier kun je genieten van de buitenlucht en bijvoorbeeld marshmallows eten!

Overkapping

De laatste trend is om een overkapping te plaatsen. Dit kan je helemaal zelf invullen. Alles waar je onder kan zitten is natuurlijk al een overkapping. Zo kun je namelijk bijvoorbeeld een mooie houten overkapping neerzetten, maar je kunt ook een aantal doeken spannen of een tent neerzetten. Het is net wat jij het leukste vind!