grote tuin

3 tips voor een grote tuin

Een tuin is een heerlijke plek waar je veel tijd kan spenderen. Met een grote tuin krijg je het gevoel van vrijheid en rust. Echter kan een grote tuin ook lastig zijn om in te richten, vooral als je hier zelf geen tijd voor hebt. Daarom brengen we de belangrijkste tips aan het licht, zodat jij straks weer kan genieten van je tuin.

Bepaal eerst het doel

Wat is het doel met jouw grote tuin? Je kunt je tuin gebruiken als zitplek of juist een plek met veel bloemen en planten. Vraag jezelf dus eerst af wat je precies met je tuin wilt en wat je er in kwijt wil. Houdt ook rekening met het onderhoud van de tuin. Op het moment dat jij veel beplanting in de tuin wil, kost het onderhoud ook meer tijd en energie. Met een grote tuin is het dus verstandig om te kijken hoe je optimaal kunt genieten van jouw tuin met zo min mogelijk onderhoud.

Inrichting

Bij de inrichting van jouw tuin is het van belang dat je een plan hebt waar je je aan vast kunt houden. Kijk bijvoorbeeld vast naar tuinmaterialen van Hoek Havelte om vast een beeld te krijgen van jouw tuin. Zij hebben ervaring met grote tuinen, waardoor je hier ook heen kunt voor advies. De inrichting van een grote tuin moet je slim aanpakken. creëer bijvoorbeeld verschillende gebieden zodat je iets meer diepgang krijgt in de tuin. 

Scheidingen

Zoals bij de inrichting is verteld, is het slim om verschillende gebieden te maken waar je iets mee doet. Heb je een grote tuin in Friesland? Kijk dan eens naar sierbestrating Friesland! Hiermee kun je zowel scheidingslijnen maken als een ondergrond creëren voor een eventueel terras.