Wat zijn de voordelen van bestrating?

Waar denk je nu aan bij een tuin? Vooral toch aan gras, bloemen, planten en wellicht een stel bomen. Denk je daar niet aan, dan denk je wellicht aan een mooie overkapping, een barbeque en een terras. In ieder geval denken we bij al deze dingen vooral aan de leuke dingen van de tuin. Mooie planten en een lekker terras om te ontspannen, dat is toch het beeld dat we hebben bij een geslaagde tuin.

Gek genoeg komt bestrating eigenlijk maar amper voor in dit ideaalplaatje. Waarom is dit gek? Nou, omdat bestrating in bijna elke tuin voorkomt en een erg belangrijk onderdeel is van een geslaagde tuin. Om dit even duidelijk te maken, leggen we in dit artikel even kort uit wat  de voordelen van bestrating zijn. 

Gemak en ook nog eens mooi

Wellicht het allergrootste voordeel van bestrating is dat het heel onderhoudsarm is. Daarmee bedoelen we niet per se dat de bestrating zelf geen onderhoud nodig heeft, maar dat dit, vergeleken met bijvoorbeeld gras en planten, een heel erg stuk lager is. Iedereen met een tuin met veel planten, bloemen en gras kan wel beamen hoeveel tijd er in het onderhoud van een dergelijke tuin gaat zitten. Water geven, harken, bijknippen en grasmaaien zijn nog maar de minste zorgen. 

Door bestrating te plaatsen voorkom je dus een heleboel werk. Het enige wat je af en toe eens zult moeten doen is de bestrating schoonspuiten. ‘That’s it!’. Wil je dus genieten van je tuin, zonder al te veel moeite, dan is het plaatsen van sierbestrating zeer aan te raden. 
Maar bestrating is niet alleen praktisch, het kan ook nog eens heel mooi zijn. De dagen dat er alleen simpele tegels te verkrijgen waren, zijn allang achter ons. Kijk eens op Bakker Buitenleven voor hun assortiment sierbestrating, of ga naar de vestiging in Haarlem. Wat je ziet, zal je misschien verbazen. Je hebt al consument vandaag de dag een gigantische keuze uit verschillende soorten materie, kleuren en afmetingen. Sierbestrating Haarlem kun je dus goed vinden bij Bakker Buitenleven.