De aller donkerste roos die natuurlijk groeit: de “Black Baccara” roos

De rozensoort Black Baccara is al een oud soort dat je niet vaak meer ziet. Toch wordt deze bijzondere roos nog door enkele kwekers in Europa geteeld. De bekendste Nederlandse kweker die deze soort teelt is Arend Roses. Een heel bijzondere, grootbloemige roos door haar diep donkerrode kleur. Ze wordt ook wel de enige natuurlijke zwarte roos genoemd. Dat komt omdat de bloembladeren van de Black Baccara wel haast zwart lijken als ze nog in de knop zit. De roos krijgt haar dieprode kleur als ze open komt en de bloemblaadjes van de Black Baccara zijn zo zacht als fluweel. Eenmaal open schittert deze bordeauxrode roos je tegemoet. De Baccara roos behoort tot de donkerste rozen ter wereld. Het is een exclusieve roos, bijna een beetje mysterieus door haar donkere kleur. De bladeren van deze roos zijn gewoon donkergroen en deze roos is ook licht geurend. Goed verzorgd blijven Black Baccara rozen wel 10-15 dagen goed op de vaas.  

Black Baccara gelegenheden

De Black Baccara roos is prachtig te gebruiken in arrangementen waarbij het wat anders mag zijn dan de gewone rode roos. De Black Baccara roos past perfect in een setting waarbij een beetje drama het mysterieuze gevoel kan en mag versterken. Ook is de Black Baccara roos een prachtige roos om te schenken. Wanneer je deze bijzondere roos aan iemand geeft laat je in elk geval zien dat degene heel speciaal voor je is, immers kies je voor een moeilijk te verkrijgen en zeer bijzondere roos. Eenmaal op de vaas zal de roos veranderen van een donkerrode, bijna zwarte roos naar een dieprode roos die open komt met bladeren waarvan je zou zweren dat de maker van fluweel hier zijn inspiratie aan ontleend heeft.  Een tip: gebruik eens een aantal forse takken gipskruid en vul hiermee het boeket rozen op tot een weelderige bos rozen. Het effect van de dieprode rozen met daartussen een wolk van gipskruid is simpel verbluffend. Door het gipskruid komt de bijzondere kleur van de Black Baccara roos nog meer tot zijn recht. Black Baccara rozen zijn grootbloemige rozen, let er wel op dat je rozen koopt met een steellengte van tenminste 55 centimeter, alleen dan weet je dat je de beste Baccara rozen koopt.

Nog donkerder dan de Black Baccara?

Is de Black Baccara roos je nog niet zwart genoeg? Dan zul je moeten uitwijken naar een geverfde zwarte roos. Geverfde rozen zijn natuurlijk gekweekte rode rozen, die met milieuvriendelijke inkt worden behandeld, zodat de rozen de zwarte kleur krijgen. Door de behandeling worden bij dit soort rozen de bladeren ook zwart!