tuin

Klussen in of rondom huis? Huur een afvalcontainer!

Een afvalcontainer is een handig hulpmiddel als je veel afval wilt verzamelen of meeneemt. Containers worden vaak gebruikt door bedrijven, zoals bouwbedrijven, die grote hoeveelheden afval te verwerken hebben. Ze kunnen ook worden gehuurd door individuele mensen die een groot project of opruiming hebben. Afvalcontainers komen in verschillende maten en vormen en zijn verkrijgbaar bij afvalverwerkingsbedrijven.

Welke soorten afvalcontainers zijn er?

Er zijn verschillende soorten afvalcontainers die worden aangeboden door afvalverwerkingsbedrijven. Elke container is weer geschikt voor een andere afvalstroom.  Bekijk hier de juiste container per type afval. Afhankelijk van je behoeften, kan je kiezen uit verschillende soorten containers voor verschillende soorten afval.

Kleine afvalcontainers
Deze containers zijn meestal tussen de 0,5 en 3 kubieke meter in grootte. Ze zijn geschikt voor het verzamelen en afvoeren van afval zoals tuinafval, bouwafval, tuin- en tuinhout, schildersafval, verfresten, metalen of elektrische apparaten.

Grote afvalcontainers
Deze containers zijn meestal groter dan 3 kubieke meter en zijn geschikt voor het verzamelen van grote hoeveelheden afval, zoals hout, meubilair, bouwmaterialen, verf, elektrische apparaten, klein metaal, etc.

Gemengd afval
Deze containers zijn bedoeld voor het verzamelen van gemengd afval, zoals huisraad, bouw- en sloopafval, tuinafval, meubilair, elektrische apparaten, klein metaal, verf, etc.

Een overzicht met klussen in en rond huis waarbij een afvalcontainer nodig is

Er zijn veel klussen waarbij een afvalcontainer handig kan zijn. Hieronder een overzicht van veelvoorkomende klussen waarbij een afvalcontainer nodig is. Deze zijn vaak binnen 24 uur beschikbaar. Soms is er meer haast geboden. Dan is een container met een snelle levertijd wenselijk. Deze kunnen vaak binnen een paar uur al op de stoep staan. Je betaalt hiervoor wel een kleine meerprijs.

Tuinonderhoud

Als je van plan bent om je tuin te renoveren of op te knappen, kan een afvalcontainer een must zijn. Het afval dat hierbij vrijkomt kan variëren van tuinafval zoals bladeren en struiken, tot tuinhout en bouwmaterialen.

Verhuizen
Het verhuizen van een huis of kantoor kan ook veel afval produceren. Alles wat je niet meer nodig hebt, kan je in een afvalcontainer doen, zoals meubilair, elektrische apparaten, verfresten, klein metaal, etc.

Klussen aan het huis

Ook als je klussen aan je huis gaat doen, zoals het schilderen van de muren of het vervangen van de ramen, kan een afvalcontainer handig zijn. Al het afval dat hierbij vrijkomt, zoals verfresten, oude ramen en deuren, bouwmaterialen, etc., kan je gemakkelijk in een afvalcontainer opruimen.

Verfresten verwijderen

Als je oude verfresten van muren, vloeren of plafonds wilt verwijderen, is een afvalcontainer een must. Je kunt het verfafval eenvoudig in de container gooien, zodat je het niet hoeft te verwerken of te vervoeren.

Schoonmaken na een verbouwing

Na een verbouwing of renovatie is het belangrijk om het huis of het kantoor grondig schoon te maken. Hierbij kan een afvalcontainer helpen, omdat je alle afval gemakkelijk kunt opruimen en weggooien.

Garagedeur vervangen

Als je van plan bent om je garagedeur te vervangen, heb je mogelijk een afvalcontainer nodig. Hierin kun je al het afval opruimen, zoals oude deuren, gereedschap, bouwmaterialen, etc.