Bankhoezen

Je koopt bankhoezen ter bescherming van je bank vooral, terwijl je er ook voor kunt zorgen dat je bankstel door de bankhoezen een totaal andere uitstraling krijgen. Je geeft zo je bank ook nog eens een tweede leven, iets dat prima voor het milieu is.

Maak zelf nieuwe bankhoezen als je handig bent met stof en naaimachine

Wil je er nou helemaal iets bijzonders van maken, kies dan voor bankhoezen die én beschermen én je bank een andere uitstraling geven én ontwerp je bankhoezen ook nog eens zelf. Want dat kan natuurlijk ook, zeker als jij handig bent met stof en naaimachine. Maak gewoon een patroon op papier, net als anders, en ga aan de slag. Op die manier worden je Ektorp hoezen wel uniek en weet je zeker dat je een bankhoes krijgt die nergens anders te vinden zal zijn. Kies je favoriete kleuren en de favoriete stof. Let wel op de kwaliteit van het materiaal, want hij moet wel bestand zijn tegen een wasbeurtje; dat ie niet meteen krimpt. En zo wordt het bankstel dat zo lang een doorn in je oog was, een leuk project, gewoon door heel simpel zelf nieuwe bankhoezen te maken.

Minder streng voor hond en kind

Meestal nemen mensen bankhoezen als ze thuis nog kleinere kinderen hebben of als er sprake is van een huishouden met huisdieren. Zeker als je een lichte bank hebt en je bent netjes, dan ontkom je niet aan bankhoezen. Want met bijvoorbeeld een kind en met kinderen is het gewoon lastig om je bank schoon te houden. Sterker nog; dat lukt je niet. De bankhoezen kun je gemakkelijk van de bank halen en uitwassen. Zo blijft de bank gewoon in goede conditie en heb je wel het comfort van de bank, terwijl de bankhoezen zorgen dat je wat minder streng tegen hond en kind hoeft te zijn.