Zagen met een cirkelzaag

2-Black-Decker-CD601-QsDoor de komst van de cirkelzaag is het voor klussers er alleen maar gemakkelijker op geworden. Voorheen zaagde men nog materialen met een ordinaire handzaag. Het zagen met een handzaag duurt lang, waardoor dit ten koste gaat van de productiviteit. Gelukkig gaat het zagen met een cirkelzaag veel sneller. Van plan om ook een cirkelzaagmachine te kopen? Dan is het misschien leuk om alle voordelen te weten van deze machine.

Elke cirkelzaag heeft zo zijn voordelen1-powerplus-POW8136

Er zijn meerdere varianten cirkelzagen, welke allemaal een specifieke functie hebben. Denk hierbij aan de handcirkelzaag, tafelcirkelzaag, afkortzaag, accu cirkelzaag, invalcirkelzaag en mini cirkelzaag. Waarschijnlijk denk je bij een cirkelzaagmachine gelijk aan de handcirkelzaag, omdat deze het meest gebruikt wordt door klussers. Toch zijn de andere cirkelzagen net zo populair. Zo kun je bijvoorbeeld met een tafelcirkelzaag grote stukken materiaal eenvoudig doormidden zagen. Een afkortzaag daarentegen heeft de functie om materiaal af te korten.

De handcirkelzaag, mini cirkelzaag, accu cirkelzaag en invalcirkelzaag vallen onder de categorie elektronische handzagen. Deze machines zijn makkelijk te verplaatsen en in sommige gevallen met één hand te bedienen. Zo heb je voor accu cirkelzagen geen eens een snoer nodig om te kunnen zagen. Deze zaagmachine werkt namelijk op een krachtige accu. Een mini cirkelzaag heeft het voordeel van een klein formaat, waardoor je als klusser vrijwel overal bij kunt.

Waarop letten bij aankoop cirkelzaagAfkortzaag-300x200

Het kopen van een cirkelzaagmachine kan gewoon eenvoudig online. Je hebt dan voordeel van een groot assortiment, voordelige prijzen en de mogelijkheid tot vergelijken. Maar welke zaagmachine is nou eigenlijk geschikt? Nou je moet jezelf afvragen hoe vaak je de cirkelzaag gaat gebruiken. Het is natuurlijk zonde om een dure cirkelzaagmachine te kopen en deze maar enkele keren per jaar te gaan gebruiken. Wanneer je de cirkelzaag vaak denk te gaan gebruiken, dan is een professionele machine zeker geen overbodige luxe.