Wat je kunt doen met je tuinhuis? Wij geven je de tips!

De moderne tuinhuisjes van tegenwoordig zijn veel meer dan alleen een plek voor het opbergen van je tuingereedschap en andere benodigdheden. De altijd oude, maar vertrouwde schuur wordt tegenwoordig steeds vaker omgebouwd tot een extra buitenverblijf die kan worden doorgetrokken tot de oorspronkelijke woning. Wij, van Outdoor Island, geven je hieronder enkele ideeën voor het aanpassen van je tuinhuis.

Tuinhuis als fietsenstallingen

Misschien wel de meest bekende onder de Nederlander, maar toch; Er is een nieuwe golf in de fietstrend gaande, omdat steeds meer mensen zich bewust worden van hun gezondheid en het milieu. We hebben het voornamelijk over de elektrische fietsen. Heel handig, maar waar laat je zo’n ding? Een tuinhuisje is hier nog steeds perfect voor geschikt! 

Tuinhuisjes als speelplaats

Heb je er nooit aan gedacht om van je tuinhuis een ruimte te maken voor de kinderen om een leuke tijd in door te brengen? Veel ouders bouwen het tuinhuis steeds vaker om naar een echt kinderparadijs. Een speelkamer in een tuinhuisje zorgt ervoor dat jouw kinderen hun eigen ruimte hebben om in te spelen, maar zich tegelijkertijd in de buitenlucht kunnen omgeven. Erg handig; op deze manier weet u altijd waar ze zijn! 

Tuinhuis als thuiskantoren

Een thuiskantoor in een tuinhuis wordt gezien als een geweldige aanvulling om de perfecte balans tussen werk en privé te creëren. Veel huiseigenaren beschouwen dergelijke mini-kantoren in de achtertuin als een ongestoorde plek waar je je met alle behoud van privacy onverstoord kunt focussen op uw werkzaamheden.

Tuinhuis als hobbykamer

Naast traditionele hobby’s zoals beeldhouwen, schilderen, breien en knutselen, zijn hobby’s waarbij iets meer geluid komt kijken zoals het maken podcasts, zingen en andere activiteiten ook zeer geschikt om te beoefenen in een tuinhuis. Omdat steeds meer mensen hun hobby’s en activiteiten ook online willen delen, bieden tuinhuisjes veel meer creatieve vrijheid. Bovendien maakt een buitenverblijf voor kunst,- en handwerk-werkzaamheden het gemakkelijker om alle gereedschappen, apparatuur en digitale apparaten op te bergen, zodat je deze spullen niet meer in huis hoeft rond te laten slingeren.

Een tuinhuis met douglas overkapping biedt daarnaast de perfecte geluidsisolatie, maar ook genoeg ventilatie, mocht je van het buitenverblijf een persoonlijke trainingsruimte willen maken. Genoeg comfort om uren in te kunnen vertoeven!