Hoe zoek je tuinstoelen uit? 

De zomer is in volle gang. De zon schijnt enorm fel, de barbecues ruik je door de hele buurt en je tuin is bijna klaar om lekker in te vertoeven. Maar goed, je mist nog wat! We zeggen natuurlijk niet voor niets ‘bijna klaar’. Dit is met een reden. De reden? Dat je nog lekkere tuinstoelen zoekt. Dit is natuurlijk een essentieel onderdeel van een goede tuin. Je wilt met vrienden kunnen chillen, je wilt kunnen eten, je wilt een beetje gezelligheid, je wilt een beetje opvulling en ga zo maar door. Kortom, je wilt tuinstoelen, maar weet nog niet welke. Wij gaan je in deze blog uitgebreid helpen met het uitzoeken van de juiste stoelen voor je tuin. Lees je mee? 

Comfort en tuinstoelen

Het eerste waar je op moet letten is het comfort van de tuinstoelen. Bij het selecteren van tuinstoelen staat comfort voorop. Je wilt lekker kunnen ontspannen en genieten van je buitenruimte en een comfortabele stoel is daar wel voor nodig. Je wilt niet ongemakkelijk in een stoel zitten, kampen met rugklachten, niet lekker of goed kunnen zitten; het moet gewoon kloppen. Als we het in mooie termen willen verwoorden, moet je daarom letten op de ‘ergonomie’ van de stoelen. Dit houdt in dat je moet letten op dingen zoals de juiste zithoogte, rugleuning en armleuningen. Dit kan natuurlijk per persoon heel verschillend zijn. Onthoudt bovendien ook dat je altijd nog een kussentje of meerdere kunt toevoegen om de zit comfortabeler te maken. 

De stijl 

De stijl van je tuinstoelen is natuurlijk ook niet geheel onbelangrijk. Het oog wil ook wat en daar geven we graag gehoor aan. Je moet namelijk wel tuinstoelen kiezen die aansluiten bij je tuin en je huis. Nog belangrijker; je moet tuinstoelen kiezen die aansluiten bij je wensen. Dit is zeer belangrijk, dus onderschat het niet en zoek iets dat hieraan voldoet. Kijk bijvoorbeeld eens naar verschillende designs, kleuren en materialen. Deze verschillen kunnen hét verschil maken en zorgen voor een compleet andere uitstraling. Op deze manier creëer je een leuke sfeer in je tuin die bij je past. Wie wilt dat nu niet? Natuurlijk ook heel belangrijk voor het tuingenot! 

De resterende factoren voor tuinstoelen

Dan de resterende factoren voor het uitkiezen van je tuinstoelen. Let bijvoorbeeld eens op de kwantiteit; hoeveel stoelen heb je nodig? Heel belangrijk, want je wilt niet te veel en niet te weinig hebben. Daarnaast moet je eens kijken naar de duurzaamheid van de tuinstoelen. Niet per se vanuit het milieu-oogpunt (tenzij je dat heel graag wilt), maar vanuit de kwaliteit. Dit betekent dat je stoelen moet hebben die lang meegaan. Weersbestendigheid kan daar overigens ook een grote rol in spelen. En vervolgens het gebruik; kijk naar hoe je de tuinstoelen wilt gebruiken en stem dit af op je aankoop. Als je dat allemaal hebt gedaan, heb je een goed beeld van de stoelen die je wilt aanschaffen. Veel plezier en geniet van de prachtige zomer die we nog voor ons hebben liggen!