Toscaanse jasmijn

De Toscaanse jasmijn, die ook vaak de sterjasmijn wordt genoemd, is een geurende bloem. Daarnaast heeft hij door zijn wintergroene blad veel populariteit gewonnen als klimplant. De Toscaanse jasmijn bloeit in de periode mei-september het sterkst. Op dat moment ontpoppen er talloze witte bloemetjes. De ligging van de Toscaanse jasmijn is het best wanneer deze op een zonnige en beschutte plaats is.

Familie van de Toscaanse Jasmijn

De Toscaanse Jasmijn is afkomstig van de Maagdenpalmfamilie, een familie van tweezaadlobbige planten. Verschillende kenmerken van deze familie zijn bijvoorbeeld dat het vaak grote bomen uit het tropisch regenwoud zijn. Echter zijn er ook in gematigde streken een paar kruidachtige planten. Waaronder de Toscaanse jasmijn.

De klimplant

Zoals al eerder vermeld is de Toscaanse jasmijn een klimplant. De ranken van de plant zoeken constant naar steun en als ze deze vinden dan draaien ze zich eromheen. De Toscaanse jasmijn heeft al genoeg een stuk gaas om zich vast te draaien. De beste plaats om de Toscaanse jasmijn te planten is tegen een schutting aan of zoals net gezegd een stuk gaas. Hij moet wel geplant worden in voedzame grond en heeft daarnaast ook voldoende water nodig. De Toscaanse jasmijn kan desnoods ook in een pot worden gepland, als dit het geval is zorg er dan wel voor dat het een ruime pot is. In de winter wil de Toscaanse jasmijn redelijk snel doodvriezen, om dit te voorkomen is het aan te raden om de pot in te pakken zodat de wortels goed worden beschermd.