Jouw balkon omtoveren tot een paradijs

Zijn jullie van plan om te gaan verhuizen? Maar is dit niet naar een ander huis maar naar een appartement? Dit kan voor veel mensen een hele omschakeling zijn. 1 ding dat zeker is is dat het qua vierkante meters een stuk kleiner zal worden. Maar dit hoeft niet perse gelijk iets negatiefs te zijn. Zodra je de ruimte goed indeelt is er niks aan de hand en kan je ook heel gelukkig worden in een mooi appartement, misschien zelfs wel nog gelukkiger dan eerst. Want denk eens aan al die trappen die je nu niet meer hoeft te lopen om even snel wat boven te halen. Nu loop je gewoon simpel naar je andere kamer zonder vermoeiende trappen te lopen.

Balkon

De kleinere ruimte is niet het enige punt waar de meeste mensen over weten te klagen als ze verhuizen naar een appartement. Want je tuin zal plaats moeten maken voor een balkon. Het verschilt natuurlijk per appartement hoe groot je balkon is maar over het algemeen kan je hier makkelijk met 2 tot 4 mensen op zitten. En de manier van het inrichten van een balkon is ook erg belangrijk. Alle ruimte goed beschikken is van belang om een mooi uitziend balkon te krijgen. Was je gewend aan veel bloemen en planten in je tuin en wil je dit eigenlijk op je balkon ook? Dit is gewoon mogelijk. Natuurlijk zijn grote bomen en hele grote planten geen goed idee maar er zijn genoeg mogelijkheden!

De aankleding

Kies als eerst voor je balkon voor een hoge capi bloempot. Door een hoog model te gebruiken bespaar je weer ruimte en zo kan je alsnog een mooie plant of mooie bloemen neer zetten. Een langwerpige capi bloembak is ook een goede optie als je wat vrolijke bloemen aan je balkonrand wilt hangen. Dit ziet er erg fleurig uit en bespaart wederom een hoop ruimte. Ook bestaan er bepaald soort inklaptafeltjes voor je balkon. Deze kan je aan je balkonhekje vast klikken en uitklappen wanneer jij het nodig hebt. Door hem weer in te klappen als je hem niet meer nodig hebt bespaar je ruimte! Op je balkon kan natuurlijk ook niet een lekkere loungeset ontbreken. Wat vrolijke kussentjes erop en het lijkt net of je op Ibiza zit. Voor de wat koudere dagen is het misschien een goed idee om een heater aan te schaffen. Zo kan je alsnog op de wat koudere avonden genieten op je balkon.