Ophoging-tuin

Hoe hoog je jouw tuin op?

Je kunt je tuin voor diverse doeleinden ophogen. De grond in jouw tuin kan verzakken, waardoor je tuin na een tijd niet meer gelijk loopt. Ook kan het zijn dat je meer ophoging wil voor de aanleg van een terras. Er zijn een aantal dingen waar je rekening mee moet houden wanneer je van plan bent om je tuin op te hogen, wij leggen je uit hoe je dit het beste doet!

Met welke stof of product

Ga je je tuin ophogen, dan is het belangrijk te weten met welke stof of product je het gaat ophogen. Je kunt ervoor kiezen om je tuin met zand of aarde op te hogen. Maar je kunt er ook voor kiezen om piepschuim te gebruiken. Piepschuim wordt veelal gebruikt voor de ondergrond van bestrating. Het is namelijk licht materiaal en goed als bodem. Echter kom je niet onder het gebruik van zand uit. Ook wanneer je piepschuim gebruikt wordt dit bedekt met zand of aarde. 

Hoeveelheid zand

Maak voor de ophoging een schatting van het aantal kuub (1 m3) dat je nodig zult hebben aan zand. Hiervoor kun je beter een te grote schatting maken dan te weinig. Wanneer je dit in kaart hebt gebracht is het handig om in zo’n situatie gebruik te maken van big bag zand, dit zijn zandzakken die gevuld zijn met zand. Deze zakken zijn specifiek gemaakt voor het vullen van zand en kunnen per kuub gevuld worden. 

Benodigd gereedschap

Ga na of je het redt met handgereedschap of dat er grotere machines aan te pas moeten komen. Het zou zonde zijn als je geen machines geregeld hebt, maar dit achteraf wel efficiënter was geweest.