Naaktslakken bestrijden: hoe doe je dat?

Als je een prachtige achtertuin hebt, wil je dit natuurlijk ook zo houden. Het is van belang om regelmatig onderhoud uit te voeren, zodat jouw tuin een prachtige uitstraling kan behouden. Toch zijn er soms een aantal dingen die ervoor kunnen zorgen dat de uitstraling van jouw tuin een stuk slechter wordt. Naaktslakken kunnen een groot probleem vormen in de tuin en aanzienlijke schade aanrichten aan gewassen en planten. Ze eten alles op en de meeste mensen vinden het vervelend om naaktslakken in de tuin te hebben. Naaktslakken bestrijden kan op verschillende manieren en elke methode heeft zijn eigen voor- en nadelen. 

Als je last hebt van naaktslakken in de voor- of achtertuin, is het wellicht handig om te weten hoe je het beste naaktslakken kunt bestrijden. Naaktslakken bestrijden kan dus op verschillende manieren, maar welke manieren zijn er allemaal? Het is van belang om hier meer informatie over te krijgen, zodat je ook de juiste bestrijdingsmethode kunt kiezen. Wil je hier alles over te weten komen? In dit artikel vertellen we er meer over, zodat je er alles over te weten komt!

Naaktslakken bestrijden met aaltjes

Je kunt natuurlijk wel direct grijpen naar de chemische middelen, maar dit is geen effectieve bestrijdingsmethode. Je beschadigt met chemische middelen ook de natuur en daarom is het handig om natuurlijke vijanden in te zetten. Naaktslakken bestrijden kun je het beste doen met aaltjes en die kun je gewoon op het internet bestellen. Aaltjes in de bodem plaatsen moet ervoor zorgen dat de naaktslakken langzaamaan verdwijnen. Dit is een natuurlijke bestrijding, maar ook een diervriendelijke methode. Je kunt dus het beste naaktslakken bestrijden met aaltjes.

Daarnaast zijn vogels ook een natuurlijke vijand van de naaktslak. Vogels zien naaktslakken namelijk als een voedselbron, maar niet iedere tuin heeft veel vogels. Het kan daarom de moeite waard zijn om meer vogels in de tuin te halen met bijvoorbeeld een vogelhuisje.

Met de hand verwijderen

Je kunt naaktslakken bestrijden op verschillende manieren uitvoeren, maar je kunt ze ook gewoon met de hand verwijderen. Het is een directe manier om van naaktslakken af te komen, maar dit kan wel lastig zijn. Overdag zijn de naaktslakken namelijk minder actief en vooral in de avonduren zijn ze actief. Je kunt het beste in de avond de tuin ingaan met een zaklamp en de naaktslakken zoeken. Pluk ze altijd voorzichtig van planten en breng ze weg van jouw tuin, bijvoorbeeld naar een nabijgelegen bos.

Aaltjesonline.nl | bestrijden van insecten op een 100% natuurlijke manier

Naaktslakken bestrijden: bescherming en barrières

Als je echt wilt afkomen van naaktslakken, is het ook van belang om te zorgen voor voldoende bescherming. Je wilt er immers voor zorgen dat de naaktslakken niet terug in de tuin kunnen komen. Daarom is het van belang om barrières te plaatsen, die de naaktslakken kunnen tegenhouden. Op die manier naaktslakken bestrijden is heel erg handig en dit doe je het beste met koperen strips. Naaktslakken hebben namelijk een hekel aan de elektrische lading die de koper afgeeft, dus kun je naaktslakken dus tegengaan, ideaal toch?