5 tips om aanhoudende droogte in jouw tuin te voorkomen

Nu de zomer er langzaam weer aankomt worden veel mensen steeds gelukkiger. Tot ‘s avonds laat buiten op het terras barbecueën en genieten van het mooie weer. De temperaturen die stijgen en er ontstaat ook veel meer droogte in jouw tuin. Het regent immers veel minder. De laatste zomers zijn erg droog geweest met erg hoge temperaturen. Steeds meer vijvers en sloten hadden laag water, of zelfs helemaal geen water meer. Slappe planten, verdroogde bloemen, grasvelden die geel verkleurd zijn. Het was bijna onmogelijk om je gras groen te houden, of je planten in leven te houden. 

Maar hoe kun je er nu voor zorgen dat jouw tuin vochtig en groen blijft in de droogste maanden van het jaar. Een vraag die bij veel mensen speelt en alleen maar meer gaat spelen op het moment dat het echt zomer is. Om je te helpen met dit probleem geven we twee tips die nuttig zijn bij de bestrijding van dit probleem. 

Leer je planten kennen

Hoe zonde is het als je een voorjaar hard hebt gewerkt in de tuin om en jouw planten er straks slap bijhangen. Of nog erger, als jouw planten ineens helemaal verdroogd zijn. Het is daarom erg belangrijk om te weten wat jouw planten precies nodig hebben. Kijk bijvoorbeeld naar een Ezelsoor, vrouwenmantel, gipskruid en de herfstaster. Dit zijn planten die goed bestand zijn tegen droogte en dus goed kunnen tegen periodes zonder regen. Jonge planten hebben daarentegen veel meer water nodig. Dit soort planten hebben regen, of besproeiing nodig om te kunnen bestaan. Ook is het belangrijk om rekening te houden met planten die roodgekleurde bladeren hebben. Dit soort planten hebben namelijk sneller last van verbranding door de zon. Grijze, of gekleurde planten hebben hier veel minder last van. Als laatste is het belangrijk om uitgebloeide bloemen regelmatig te verwijderen. Dit ziet er niet alleen mooier uit, maar zorgt daarnaast ook voor een langere levensduur. 

Schaf Kunstgras aan voor jouw tuin

Heb je er wel eens over nagedacht om kunstgras aan te schaffen in plaats van gewoon gras. Kunstgras kopen biedt namelijk veel voordelen. Jouw gazon kan in de droge zomers heel snel geel worden. Het gras moet bijna constant gesproeid worden om het mooi groen te houden. Dat is bij kunstgras niet niet nodig. Kunstgras zorgt ervoor dat je een schitterend groen gazon hebt, zonder dat je constant hoeft te sproeien. Buren zullen jaloers zijn omdat zij bijna de hele zomer bezig zijn met het groen houden van een gazon.