3 tips om een bedrijfstuin goed te onderhouden

Bedrijfstuinen onderhouden kan lastig zijn, maar je hoeft het natuurlijk niet zelf te doen. Ijsselstein hovenier heeft genoeg hulp te bieden, een hovenier en een bedrijfstuin is zeker een goede combinatie. Wil je weten hoe je een bedrijfstuin onderhoud, lees dan even verder. 

1. Onkruid bestrijden

Onkruid ziet er altijd heel armoedig uit en is ook zeker niet goed voor de rest van de planten. Onkruid kan andere planten namelijk overwoekeren en daardoor sterven planten. Je kan onkruid dus het beste bestrijden of beter nog voorkomen, maar hoe doe je dat? Het is belangrijk als je onkruid gaat verwijderen dat je ook goed alle wortels verwijdert, als je dat niet doen dan ontstaan er uit de overgebleven wortels weer nieuwe plantjes en dan kan je weer van voorafaan beginnen.

2. Snoeien

Snoeien is ook wel een belangrijk iets om je tuin goed te onderhouden. Als je snoeit dan haal je het oude hout weg en daardoor wordt de boom of struik jonger. Het kan ook zijn dat als je een boom of struik gaat snoeien dat hij sneller zal gaan groeien. Ook kan snoeien een andere reden hebben, namelijk om de boom of struik een mooie vorm te geven. Je kan het beste na de bloei snoeien, dat komt omdat als je in het najaar gaat snoeien dat je dan eigenlijk de knoppen er vanaf haalt en en dat de boom of struik in het voorjaar dan niet uitloopt. 

3. Seizoen klaarmaken

Het is ook belangrijk om de tuin seizoens gereed te maken. Maar hoe doe je dat? 

Winterklaar maken: 

  • Bladeren verwijderen: Als je de bladeren gaat verwijderen kan je ze het beste op een composthoop in de tuin gooien, dat is namelijk goed voor de grond en goed voor de beestjes die vinden daar dan allemaal eten is. 
  • De vijver: Als je een vijver hebt, zorg en dan voor dat hij niet helemaal dicht vriest als je er in het voorjaar veel werk aan hebt gehad. Je kan het dichtvriezen voorkomen om er planten in te zetten. 
  • De vogels: in de winter hebben de vogels het best wel zwaar, ze kunnen namelijk niet veel eten vinden. Wat je kan doen is wat vetbollen en nootjes ophangen, ook kan je een vogelhuisje neerzetten waar je brood in kan leggen. Dat zullen de vogels zeker waarderen.