Waarom bouwen in Red Cedar hout?

Echte red cedar gevelbeplating geeft je huis meteen een ander niveau van warmte en schoonheid dat niet mogelijk is met kunstoffen panelen. Ondanks alle pogingen kan het uiterlijk, het gevoel en de geur van natuurlijk hout niet worden gereproduceerd in een chemisch laboratorium. Het is om deze reden dat synthetische gevelbeplating er altijd een beetje inferieur uitziet, wat raar is als je bedenkt dat composietmaterialen in werkelijkheid meer kosten dan red cedar.

Kenmerken en fysieke eigenschappen van red cedar hout

Red Cedar is een tropische hardhoutsoort, met de Nederlandse naam: rode ceder . Het hout is pek- en harsvrij, wat betekent dat het niet vlekt en vernist en uitzonderlijk goed evolueert. Dus uw kleurkeuzes voor uw coating zijn bijna eindeloos en dat geldt ook voor uw stilistische keuzes. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor het warme en traditionele gevoel van een laminaatvoeg of u kunt het uiterlijk van uw huis contouren geven met tand- en groefbeplating of u kunt ervoor kiezen om creatief te zijn door uw eigen plankmodel en in latten voor te stellen. De lijst is eindeloos. Dan is er de textuur. Met red cedar kunt u een heldere kwaliteit kiezen om een ​​strakke, eigentijdse uitstraling te krijgen, of u kunt knoestige red cedar kiezen om een ​​beetje rustieke charme toe te voegen. Probeer deze look dus te bereiken met een synthetisch product!

Duurzame ontwikkeling en het milieu: een ecologisch bouwhout

Bezorgd over de ecologische voetafdruk die uw project achterlaat? Met echte red cedar kunt u zich verheugen in de wetenschap dat u een van de meest duurzame bouwmaterialen gebruikt die er zijn. Het produceert minimale broeikasgassen, luchtvervuiling, watervervuiling en vast afval. Bovendien wordt het gigantische rode cederhout geoogst uit ’s werelds meest duurzaam beheerde bossen. U hoeft zich dus geen zorgen te maken over het kiezen van dit hout.