Hottub kopen of zelf maken?
De meeste mensen moeten er niet aan denken om zelf een apparaat in elkaar te zetten of een huisje in elkaar te timmeren. Laat staan het zelf ontwerpen en in elkaar zetten van een hottub. Dit is dan ook een erg ingewikkeld product om zelf te maken, omdat hier allerelei systemen en elektronica bij komen kijken.Het is immers niet een klein houten bakje wat je kunt aansluiten op het stopcontact en de kraan. Dit betekent dat er meer kennis en kunde voor nodig is dan bijvoorbeeld een kast in elkaar zetten. De handige Harry of de ongeremde avonturier wil wellicht wel overwegen om dit zelf te doen. Is een zelfbouw hottub aan te raden of niet?
Technische aspecten
Een hottub heeft tal van technische aspecten waar je niet zo makkelijk zicht over kunt krijgen. Denk hierbij aan het volume, dus de inhoud ervan. Dit is natuurlijk een van de belangrijkste eigenschappen die je wilt weten. Ook als je niet kiest voor een hottub kopen en het zelf gaat maken. Sterker nog, op het moment dat je voornemens bent om een hottub te maken, is het van cruciaal belang om te weten wat het volume is. Dit is namelijk bepalend voor het soort materiaal dat je gaat gebruiken. Een klein badje is namelijk al gauw reuze zwaar
Meten = weten
Zoals gezegd zijn de technische aspecten cruciaal voor het ontwerp van een hottub. Je moet bijvoorbeeld de krachten kunnen berekenen die het water levert op de behuizing en hierbij ook rekening houden met de mensen en het gewicht wat er extra bij komt. Daarnaast zul je ook elektronica aan moeten brengen, zoals lampjes in de rand enzovoort. De luchtvochtigheid van de behuizing moet je ook kunnen meten, zodat je geen gevaar loopt met water en elektriciteit. Behalve dat risico kan het ook zorgen voor roest op de langere termijn.