Teak tuinmeubelen

Teak is een soort hout met een nogal grote reputatie. Het hout dat afkomstig is van de teakboom komt oorspronkelijk uit Zuidoost-Azië, maar het wordt tegenwoordig ook geplant in de tropische gebieden. Het teakhout wordt vaak gebruikt in de scheepsbouw maar ook veel voor binnen- en tuinmeubelen. Dit komt vanwege het feit dat teak zeer goed tegen weer en wind kan, zelfs als het niet onderhouden wordt. Het beste teak hout is vaak de soort die iets ouder is. Deze soort heet de Djati. Veel huizen in Zuidoost-Azië zijn van deze soort gemaakt. Veel meubelmakers kopen dit soort huizen op om er zo het hout ervan te kunnen gebruiken voor hun meubels.

Kwalitatief teakhout

Het teakhout is een soort materiaal dat dus kwalitatief van een zeer hoog niveau is. Maar het heeft verder ook de eigenschap dat het een zeer warme uitstraling heeft. Het is daarom ook niet raar dat het zo’n populair soort hout is waar meubels van worden gemaakt en dat zoveel mensen de teakmeubels in huis hebben. Want zoals al eerder is gezegd, heeft teakhout praktisch geen onderhoud nodig om er goed uit te zien. U hoeft daardoor niet een halve dag te besteden met het schrobben van uw tuinmeubelen die onder de algen zitten of ander vuil.

Duurzame teakproducten

Daarnaast is teakhout ook nog een duurzaam product. U zult vaak zien dat er lange garantie op zit omdat de meubelen van teakhout lang meegaan.