i-kook

Duurzaam stoken met houtpellets

Door de oorlog tussen Rusland en Oekraïne zijn de energieprijzen enorm gestegen. Logisch dus, dat consumenten op zoek gaan naar alternatieve methoden om hun woning te verwarmen. Ondanks dat het stoken met een pelletkachel niet de meest duurzame oplossing is, wordt hier toch door veel consumenten voor gekozen. Met een pelletkachel heb je gegarandeerd voldoende capaciteit, zonder dat er meteen een noodzaak is om de woning te isoleren. Dat kan op een later moment nog worden gedaan. Eén van de meest voordelige soorten pellets die voor het stoken kunnen worden gebruikt zijn de Agriselect houtpellets.

Waar komen Agriselect pellets vandaan?

Het prettige van de pellets van Agriselect is, dat het bedrijf de volledige controle heeft over de productieketen. Het verbouwt bomen in eigen beheer in productiebossen. Dat betekent dat bomen die groot genoeg zijn worden gekapt, waarna er meteen nieuwe bomen worden geplant. Op deze manier wordt de productiecapaciteit in stand gehouden. De gekapte bomen worden verwerkt tot pellets. Je kan kiezen voor Virgin, de beste kwaliteit, of een iets minder goede Mixed Wood kwaliteit. Agriselect pellets kopen kan in heel Nederland. Om hoge bezorgkosten te voorkomen kun je het beste kiezen voor een leverancier bij jou in de regio.

De prijs van pellets

Er zitten de nodige verschillen in de kwaliteit en de prijzen van de pellets van de verschillende merken. De pellets van Agriselect behoren bij de meest voordelige en het prettige is dat er een grote mate van leveringszekerheid is. Bij andere merken kan de voorraad wel eens zijn uitverkocht als de vraag erg groot is. Vooral in koude periodes in de winter is dat vervelend, want dan moet je op zoek naar alternatieve pellets. Wat prijzen betreft moet je rekening houden met circa € 450 voor de beste kwaliteit en € 369 voor de Mixed Wood kwaliteit. Dat betreft 65 zakken van 15 kilo.