Mollen vangen: verschillende manieren

Veel mensen die mollen in hun tuin hebben, verkeren in een innerlijke tweestrijd. Enerzijds wilt u graag de mollen uw tuin uit hebben, omdat ze hinderlijk zijn en niet bevorderlijk zijn voor uw tuin. Anderzijds wilt u niet te hardhandig omgaan met dieren. Niet iedereen denkt hier hetzelfde over, er zijn dan ook veel verschillende manieren waarop u uw mollen kunt verjagen uit uw tuin. Er zijn diervriendelijke manieren (levend de mollen vangen) en minder diervriendelijke manieren (vaak met dodelijke afloop voor de dieren).

Van klemmen tot gif

Voor mensen die koste wat kost de mollen uit de tuin willen hebben, zijn er effectieve middelen om de mollen te doden. Een veel gebruikt middel is de mollenklem. Een effectieve mollenklem zal niet alleen mollen, maar ook eventuele ratten of muizen doden. Ook zijn er vallen beschikbaar die speciaal zijn ontworpen om de mol te doden.

Er zijn ook enkele diervriendelijke manieren om de mollen uit uw tuin te weren. Op deze manieren kunt u de mollen vangen en vervolgens ergens anders (levend) uitzetten. Een veel gebruikte preventieve maatregel is het aanleggen van mollengaas. Het gaast wordt onder het oppervlak aangelegd en zorgt ervoor dat mollen niet voor uw tuin zullen kiezen om zich te kunnen nestelen. Omdat de mollen al weg zullen zijn voordat ze in uw tuin aankomen, is dit een zeer diervriendelijke maatregel. Wanneer de mol zich eenmaal in uw tuin heeft gevestigd, kunt u ze levend vangen met behulp van een mollenkoker en voedingssupplementen.foto6