Tuinhuis

Wat kost een prefab tuinhuis?

De kosten van een prefab tuinhuis

Zou u graag wat meer opbergruimte in uw tuin willen? Of wilt u uw fiets droog kunnen zetten? Of wilt u misschien toch graag een overdekte relaxruimte in de tuin hebben? Het is allemaal mogelijk met een prefab tuinhuis! En nog veel meer. Een prefab tuinhuis is de perfecte uitbreiding van uw woongenot. Maar hoeveel kost het om een prefab tuinhuis te bouwen? Dat vertellen we u in dit blog!

De populariteit van een prefab tuinhuis

prefab tuinhuizen zijn ontzettend populair, omdat ze gemakkelijk te bouwen zijn. U koopt ze namelijk als kant-en-klaar bouwpakket. Hierdoor kan zelfs iemand met twee linkerhanden een tuinhuis bouwen! En dat terwijl prefab tuinhuizen wel net zo sterk zijn als andere tuinhuizen. Ze zijn namelijk aan de binnenzijde verstevigd met een houten frame. Logisch dus dat veel mensen kiezen voor een prefab tuinhuis in de tuin.

De mogelijkheden van een prefab tuinhuis

Zijn alle prefab tuinhuizen dan hetzelfde? Nee! Gelukkig niet. Er zijn veel opties tot maatwerk. Het gekozen product wordt als bouwpakket samengesteld, maar de kant-en-klare prefabwanden kunnen door diverse plank uitvoeringen bekleed worden, denk aan smalle en brede rabat, gepotdekseld, gekantrecht/ongekantrecht, bevelside of halfronde regels. Ook is het mogelijk om een prefab tuinhuis in blank hout te laten leveren. Dit kunt u schilderen. Maar u kunt ook kiezen voor geïmpregneerd hout, dit is hout dat van een beschermlaag is voorzien. En iedere gewenste houtsoort is mogelijk! Van eiken tot vuren en van Douglas tot red cedar. U kunt dus een prefab tuinhuis volledig naar wens samenstellen.

Een prefab tuinhuis en de bijbehorende kosten

Maar wat kost een prefab tuinhuis bouwen? Dat is zeer goedkoop! Voor slechts € 499,- heeft u namelijk al een klein mini-tuinhuis van 2×2 meter. Wie een beetje handig is, heeft dit tuinhuis in een middagje in elkaar gezet. Wilt u meer weten over tuinen? Klik dan hier voor een overzicht van onze artikelen.