Tips om de tuin voor te bereiden als je op vakantie gaat

Het is inmiddels hartje zomer en de kans is groot dat je de vakantieplannen voor dit jaar al hebt gemaakt. Vergeet niet om je tuin dan ook voor te bereiden op de warmte. Ga je langer dan een week van huis af? Dan is de kans groot dat er een aantal flinke regenbuien het land over komen. Daardoor kan jouw tuin snel verwilderen. Je wilt natuurlijk niet thuiskomen in een jungle. Maar hoe kun je je tuin dan voorbereiden als je op vakantie gaat?

Tip 1: Onderhoud

De eerste tip is om onderhoud aan de tuin te doen. Dat is natuurlijk altijd erg belangrijk, maar vooral als je op vakantie gaat. Zorg er namelijk voor dat je een dag voor vertrek de tuin er piekfijn bij hebt liggen. Even de heg snoeien, het gras maaien en de kanten knippen zorgen ervoor dat de tuin minimaal een week geen onderhoud nodig zal hebben.

Tip 2: Automatiseren

De tweede tip is om je tuin te automatiseren. Koop bijvoorbeeld een robotmaaier om automatisch het gras te maaien of leg een sproei installatie aan. Hierdoor zal de tuin altijd genoeg water hebben in de droge periodes van de zomer.

Tip 3: Hulp

De derde en laatste tip is om hulp in te schakelen. Ben je lang van huis? Dan kan je tuin het niet overleven. Je kan in dat geval het beste een hovenier Breda de zorgen over je tuin laten overnemen. Kuiper Tuinen is bijvoorbeeld een goede hovenier die jouw tuin in de vakantie zal onderhouden.