tuinset balkon

Een tuinset, die elk balkon mooier maakt

Als je gezegend bent met een balkon, is het natuurlijk heerlijk om buiten te kunnen zitten, zodra het mooi weer is. Wat is er fijner dan in de zon op je balkon zitten met een boek en een drankje of lekker buiten eten.. Maar daarvoor heb je natuurlijk wel een comfortabele stoel nodig en een tafel om je koude drankje of je eten op te zetten. Niet alleen comfort is belangrijk bij je nieuwe tuinset balkon, het is ook belangrijk, dat de tuinset, die je kiest, het balkon een beetje mooier maakt.

tuinset balkon

Ruimte besparen op je balkon

Omdat de ruimte op een balkon vaak beperkt is, is het handig, als de tuinset niet te veel ruimte op je balkon inneemt. Dat kun je bereiken door voor een tuinset te gaan, waarvan je de stoelen onder de tafel kunt schuiven. Ook is het handig, als je de stoelen en tafel in kunt klappen, als je ze even niet gebruikt of als je de stoelen kunt opstapelen. Als je voor extra comfort ook een voetenbankje bij je tuinset wilt, neem dan een voetenbankje, die je onder de stoel kunt schuiven.

Materiaal

Tuinsets voor een balkon zijn verkrijgbaar in verschillende materialen. Metalen stoelen zijn stevig en duurzaam en kunnen bij weer en wind buiten blijven staan. Een bistroset met metalen klapstoelen met houten zitting geven jouw balkon een klassieke uitstraling. Kunststof tuinmeubels zijn verkrijgbaar in alle kleuren van de regenboog, zodat er altijd een tuinset is in jouw favoriete kleur. Bovendien zijn kunststof stoelen vaak stapelbaar. Riet is mooi en klassiek, maar minder duurzaam. Voor een langere levensduur is een wicker tuinset beter. Dit is kunststof, dat is geweven als riet. Dit geeft dezelfde uitstraling als riet, maar gaat langer mee.

De juiste tuinset maakt je balkon mooier

Welk materiaal en welke stijl je ook kiest voor je tuinset, het is vooral belangrijk, dat je de tuinset kiest, die het beste bij jou past. Je maakt je balkon nog mooier door de tuinset te combineren met bijpassend plantenbakken en mooi planten. Zo creëer je je eigen paradijs op je balkon.