Monstera leaf tropical garden background

Een gezonde orchidee kopen, wat moet je erover weten?

Voor orchideeën geldt dat ze ontzettend populaire planten zijn. Het zal dan ook helemaal niemand verbazen dat ze in menig aantal woningen is terug te vinden. Je dient evenwel bij het kopen van een dergelijke plant rekening te houden met een aantal niet onbelangrijke aandachtspunten. Hoe kan je bijvoorbeeld vaststellen of de orchidee die je wenst te kopen wel echt gezond is? Bovendien spreekt het voor zich dat je ze ook op een bepaalde manier zal moeten verzorgen. Wil jij graag meer te weten komen over een orchidee kopen en verzorgen? Dan is het altijd een aanrader om je even grondig te verdiepen in de informatie die je hieronder aantreft.

Hoe kan je met zekerheid een gezonde orchidee kopen?

Wil je er zeker van zijn dat je optimaal en bovendien ook langdurig zal kunnen genieten van jouw orchidee? Dan spreekt het voor zich dat een gezonde orchidee kopen van cruciaal belang is. Voor heel wat mensen die voor het eerst een dergelijke plant willen aanschaffen geldt dat ze zich niet goed bewust zijn van de exacte kenmerken waar deze over dient te beschikken. Er zijn dan ook zeker wel een aantal punten waar je aandacht aan zal willen en moeten schenken.

Bij een orchidee kopen dien je altijd bijzondere aandacht te besteden aan de bladeren waarover ze beschikt. Voor de bladeren geldt dat ze uiteraard geen vlekken mogen vertonen. Bovendien dienen ze bij voorkeur ook egaal te zijn van vorm. Bij het aanschaffen van orchideeën wordt het bovendien door experten aangeraden om altijd te kiezen voor een exemplaar welke beschikt over veel dichte knoppen. Op deze manier zal je immers pas echt zo lang mogelijk van deze geweldige plant kunnen genieten. Dat is in de praktijk natuurlijk helemaal niet onbelangrijk, integendeel.

Kijk ook goed naar de wortels van je orchidee!

Bij een orchidee kopen is het niet alleen maar van belang om aandacht te besteden aan de bladeren waarover ze beschikt. Wat namelijk bovendien ook te denken van de wortels? Wat deze wortels betreft dien je er op te letten dat deze zeker niet donkerrood mogen zijn. Dit is namelijk een duidelijk teken aan de wand dat de wortels dood zijn en dat is natuurlijk niet de bedoeling. In het bijzonder is het interessant om te kiezen voor een orchidee welke zich in een doorzichtige pot bevindt. Op die manier kan je de actuele staat (en kleur) van de wortels immers perfect controleren.

Hoeveel water heeft een orchidee nodig? 

Ga je een orchidee kopen? Dan spreekt het voor zich dat je er rekening mee zal willen houden dat deze ook tijdig voorzien moet worden van voldoende water. Dit gezegd hebbende is de orchidee een plant die eigenlijk helemaal niet veel water nodig heeft. Het volstaat in de praktijk dan ook eigenlijk om elke 10 à 14 dagen de kluif gedurende een half uurtje onder het water te houden. Let op, gebruik altijd water op kamertemperatuur. Bovendien moet je de kluif ook even goed laten uitlekken. Een orchidee vereist in de praktijk dus eigenlijk helemaal niet zoveel zorgen terwijl je toch altijd bent verzekerd van een zeer mooie plant in je woning.