Een tuinfeestje organiseren

Het lijkt er nog niet op maar over een kleine tijd zal het weer lekker tuinweer worden. Als het lekker weer is geven veel mensen een tuinfeestje met de bbq aan. Maar hoe geef je een geslaagd tuinfeestje?

Eten voor alle gasten
Er zijn veel mensen met speciale dieetwensen. Dit kan zorgen tot veel kopzorgen maar het is niet zo moeilijk als je denkt. Verdeel je eten over twee groepen, mensen die vlees eten en mensen met dieetwensen. Het eten voor mensen met dieetwensen, bijvoorbeeld vegetariërs en mensen met een noten allergie, maak je een dag van tevoren zodat je daar op de dag zelf niet meer over na hoeft te denken. Sowieso is dat voor mensen met een allergie fijn aangezien je dan zeker weet dat er geen sporenoverdracht is geweest.

Voorbereid op minder weer
Nederlands weer zorgt wel eens voor onaangename weerswisselingen! Zorg voor een partytent of een grote parasol die je snel kan opzetten voor het geval het weer opeens omslaat. Een deel van je tuinfeestje kan je natuurlijk naar binnen verhuizen. Daarnaast kan je de bbq afschermen. Ook als het heel warm weer is, is het fijn om wat schaduw te hebben zodat mensen niet verbranden.

Aankleding
Zorg voor leuke aankleding die ook nog handig zijn. Bij een groot feestje schaf je wegwerp bestek en bordjes aan, dan ben je na een feestje ook gelijk klaar en hoef je niet veel schoon te maken. Ook kan je je glazen bedrukken en kunnen gasten die daarna gelijk mee naar huis nemen. Alles om zelf niet met rommel te eindigen!

Daarnaast is het een gezellige touch om lampionnen op te hangen. Als de schemering invalt kan je deze aanzetten waardoor je nog iets langer buiten kan zitten.

Wil je nog aankleding voor de gelegenheid laten bedrukken? Kijk dan even op de website van Maxilia!