Dit zijn de voordelen van een windscherm in de tuin

Als je eenmaal een mooie tuin hebt, wil je daar wel van kunnen genieten. Naast regen is wind vaak een reden om binnen te gaan zitten. Gelukkig kun je dat goed voorkomen met passende windschermen. In dit artikel lees je waarom jouw tuin niet zonder terras windscherm kan. We geven 5 voordelen van het windscherm.

1: Geen last van harde wind

Een windscherm is ervoor gemaakt om harde wind tegen te houden. Het verschilt echter, tot welke windkracht de schermen kunnen blijven staan. Met een professioneel terras windscherm hoef je je zelfs bij windkracht 11 geen zorgen te maken om het windscherm.

Als de windschermen goed gefundeerd zijn en stevig zijn vastgezet, moet dat geen probleem zijn. Het voordeel daarvan is, dat je zelfs bij harde wind nog van je tuin kunt genieten. In die zin is een terras windscherm een keuze waar je blij van wordt. Ook al waait het buiten hard, je kunt nog steeds heerlijk in de tuin zitten.

2: Handige maten

Ten tweede is het een groot voordeel dat windschermen in allerlei vormen en maten te bestellen zijn. Ook al heb je misschien weinig plek voor een windscherm, er zit altijd wel een variant tussen die bij jouw ruimte kan passen. Ze zijn op maat verkrijgbaar en er zijn allerlei varianten. Je bergt ze bovendien eenvoudig op als je ze niet nodig hebt.

3: De veelzijdige looks

Naast dat een windscherm praktische en functionele voordelen heeft, zijn ook de looks niet te missen. Het leuke van windschermen is, dat ze in allerlei vormen, maten en kleuren te bestellen zijn. Je hebt echt de mogelijkheid om te kiezen voor een windscherm die bij jouw tuin past. Er zijn oneindig veel kleuren waar je uit kunt kiezen.

Een leuke optie is bijvoorbeeld het glazen windscherm. Met het stoere frame geeft het scherm een moderne look aan je tuin. En het leuke is, dat je ook voor getint glas kunt gaan. Denk bijvoorbeeld eens blauw getint glas of brons, wel zo leuk. Ook tof is dat het frame kan variëren en dat je zelfs voor een windscherm met geïntegreerde bloembak kunt gaan.

4: Verplaatsbaar

Een van de grootste voordelen van een terras windscherm, is daarnaast dat het scherm eenvoudig te verplaatsen is. Dat is wel zo makkelijk. De wind komt immers niet altijd vanuit dezelfde richting.

Met een windscherm op wielen zet je het scherm in no-time op een andere positie. Heb je er meerdere in de tuin? Dan kun je zelfs een tactische en gezellige opstelling neerzetten. Als je met de schermen hoekjes creëert, geef je een leuk effect aan de indeling van de tuin.

5: Privacy

Tot slot kan ook het creëren van privacy een groot voordeel zijn van het windscherm. Daar staan niet veel mensen bij stil. Met het kiezen van een bepaald soort glas in het scherm, zorg je ervoor dat mensen niet door het glas heen kunnen kijken.

Melkglas of satijnglas is daar een voorbeeld van. Deze typen glazen zijn niet volledig transparant. Zo heb je met een terras windscherm in de tuin meteen een manier om wat privacy te creëren.