Tips voor een hippe en trendy tuin met planten

Tuinschilderij op hout? Een mooie pergola met druivenranken erover, dat doet je op een mooie dag denken aan de wijngaarden in zonniger streken. Prachtig groen is overal om je heen, kleurige en geurige bloemen versterken het idyllische effect. Langzaam laat je je blik over al dat moois glijden. Tot je bij die grauwe muur komt. Jammer, dat verstoort het effect wel een beetje. Is daar iets aan te doen? Nou en of!

Kleurrijke buitenplanten
Je kunt jouw tuin echt een facelift geven met mooie en kleurrijke buitenplanten. Kies bijvoorbeeld voor bloeiende planten zoals de hortensia, lavendel, camellia of buddleja. Relatief eenvoudig te planten en te onderhouden en je hebt er veel plezier van. Wat betreft vaste tuinplanten kan je kiezen voor buxus, siergras, bamboe, vetkruid of engels gras. Op de vergelijkinswebsite www.plantenvergelijken.nlhttps://www.plantenvergelijken.nl/ vind je volop inspiratie voor binnen en buiten.

Kleurrijke planten
Binnenshuis weet je precies hoe je zo’n grauwe muur kunt aankleden. Je hangt er een mooie afbeelding op, een schilderij of een uitvergroting van een mooie foto. Misschien geef je daarnaast de muur zelf nog een zacht kleurtje, waarmee je het effect versterkt. Wat binnen kan, kan buiten natuurlijk ook. Je schildert de muur en je hangt er wat op.

Tuinschilderij met bloemen
Hang buiten aan de muur een tuinschilderij! Op weerbestendig materiaal wordt een afbeelding vergroot afgedrukt. Gekleurde vlakken? Een afbeelding van een beeld of object? Of een foto van een favoriet landschap? Alles is mogelijk. Laat je eigen tuinschilderij drukken. Leveranciers van tuinschilderijen hebben ook een groot assortiment aan afbeeldingen voorhanden.

Doorkijkjes
Met een tuinschilderij op goed doordachte plaatsen, kun je je tuin visueel flink vergroten. Vanuit je pergola vol druiven kijk je in de verte uit op een berghelling vol druivenranken. Of je terras ziet uit op een doorkijkje op een klassieke tuin tussen pilaren door. Kijk je liever uit op een berglandschap? Laat je fantasie werken! Een groot voordeel van zo’n afbeelding in de tuin is wel, dat deze ook uitwisselbaar is. Je verandert de sfeer in je tuin in een oogwenk!Bevestigen
Het vastmaken van zo’n tuinschilderij aan de muur vraagt wel iets meer aandacht dan een schilderijhaakje binnenshuis. Je nieuwe aanwinst moet de vaderlandse weersomstandigheden natuurlijk goed overleven.