Sedummatten

Bedrijven en particulieren zijn de afgelopen jaren niet gestopt met het zoeken naar oplossingen, met name om natuurlijke omgevingen te bieden. Het dak is dus compatibel met deze zeer effectieve sedummatten. Voor de meest extreme klimaten zijn ze daarom perfect omdat het vetplanten zijn. Het onderhoud is dan beperkt, wat perfect blijft voor groene daken.

Wat is een sedummatten?

Het is een voorgekweekt tapijt gemaakt van kruidachtige planten en grassen die zijn gekweekt op een speciaal substraat dat zelf is geplaatst op een laag filterend en antiwortelgeotextiel. Het gebruik van groene daken is een Scandinavische traditie. Het heeft de Nederlandse habitats gesublimeerd. Het heeft dus de vorm van rollen met een substraatlaag met een dikte van 4 tot 15 centimeter.

De installatie is eenvoudig

Bodembedekking is effectief omdat het onderhoud laag is, maar er moet worden opgemerkt dat deze vaste planten geen aanzienlijke diepte nodig hebben. Daarom is het perfect voor een groendak omdat het niet veel werk vereist. U kunt deze onderhoudsvrije planthoes vervolgens plaatsen waar u maar wilt. Of het nu gaat om droogte of ziekte, de resistentie is ook erg hoog, daarom mag u niet alle voordelen over het hoofd zien, aangezien voedingsstoffen niet noodzakelijk essentieel zijn voor de ontwikkeling. Zelfs als de klimatologische omstandigheden drastisch zijn, Sedummatten kopen heeft noodzakelijkerwijs een plaats naar keuze.

Voordelen

Het sedummatten heeft een aantal kenmerken die het onderscheiden en waardoor het het meest wordt gebruikt voor de aanleg van groendaken. Sedum wordt gebruikt om soorten rotstuinplanten en vlezige struiken aan te duiden die typisch zijn voor het noordelijk halfrond. Omdat het weinig bewortelt, hoeft het niet te worden gemaaid. Ze zijn zeer goed bestand tegen droogte en vergen vrijwel geen onderhoud. Opgemerkt moet worden dat ze als planten altijd een watervoorziening nodig hebben. Het grote voordeel ligt in het lage gewicht. Het past zich daarom aan elk type ondersteuning aan, zowel voor individuele als professionele gezinnen.

Gemak van onderhoud!

Hoewel het tapijt niet veel onderhoud nodig heeft, moet het toch met een blaasbalgje van dode bladeren worden verwijderd. Dit proces moet minstens één keer per jaar worden uitgevoerd, vooral tijdens de herfst. Het helpt ook om het stof dat eraan kleeft weg te blazen. Het is ook raadzaam om het tapijt twee of drie maanden na het leggen water te geven met sedum. Dit is nodig als de locatie geen normale natuurlijke regenval heeft.

Sedummatten kopen terwijl u tijd hebt!