Je woning opknappen

Sinds de pandemie zitten we meer thuis dan ooit tevoren. Dit betekent dat onze directe leefomgeving, onze woning plotseling een stuk belangrijker is geworden voor ons leef plezier. Het is dan ook logisch dat veel van ons geld dat anders in bijvoorbeeld vakanties gestoken zou worden, nu aan klussen wordt uitgegeven. Als je handig bent dan kun je flink aan de gang in je huis maar ook als je t wee linkerhanden hebt zijn er dingen die je in je huis kunt doen. Denk bijvoorbeeld aan een muur schilderen, een laminaatvloer leggen of bijvoorbeeld zelf een meubel bouwen. In dit artikel bespreken we een aantal praktische tips om je woning op te knappen.

Goede apparaten

Bij klussen heb je vaak verschillende apparaten nodig. Denk bijvoorbeeld aan een schuurmachine als je gaat schilderen of een decoupeerzaag als je hout op maat wilt krijgen. Als je deze apparaten nog moet aanschaffen dan is de beste keuze om voor kwaliteit te gaan. Dit is misschien iets prijziger maar zo’n machine bij goed gebruik een leven lang mee.

Haal eerst alles wat nodig is

Een van de meest frustrerende dingen wanneer je een klus aan het doen bent is als je constant terug moet naar de bouwmarkt omdat je niet alles hebt wat je nodig hebt. Zoek daarom eerst een lijst met benodigdheden voor jouw klus en zorg dat je alles in huis haalt door ze op te halen bij de bouwmarkt of ze online te bestellen. Denk hier niet alleen aan de grote dingen maar ook aan de kleine benodigdheden zoals afdekfolie, verftape etc.

Lees je in

Voor je aan een klus begint is het goed om te weten wat er allemaal precies moet gebeuren. Eigenlijk wil je niet midden tijdens een klus erachter komen dat je iets anders had moeten aanpakken, of dat je nog moet uitvogelen wat de volgende stap is. Lees je daarom zo goed mogelijk in en/of kijk een aantal video’s op YouTube. Als je visueel ziet wat er moet gebeuren helpt dit vaak ook al ontzettend.

Veiligheid voorop

Jaarlijks belanden er nogal wat mensen in het ziekenhuis omdat het misgaat tijdens het klussen. Sommige mensen zijn hier zo bang voor dat ze daarom helemaal niet zelf willen klussen. Dit is natuurlijk overdreven maar het is wel belangrijk om de veiligheid in acht te nemen. Denk dus aan zaken zoals handschoenen, een veiligheidsbril, werkschoenen etc. Dit is zeker belangrijk wanneer je met hout werkt als je bijvoorbeeld zelf houten meubels maakt. Het beste hout om mee te werken in dit geval is een MDF plaat.