Haag

Kun je de taxus baccata als haagplant gebruiken?

De taxus baccata, ook wel de venijnboom genoemd, is perfect te gebruiken als haagplant. Het is een plant die in veel tuinen voorkomt maar ook op een balkon wordt geplaatst in een grote bloembak. De taxus baccata heeft namelijk een aantal grote voordelen ten opzichte van andere haagplanten:

  • je hebt er weinig onderhoud aan
  • ze zijn populair bij vogels
  • ze blijven het hele jaar door groen
  • de plant doet het goed in bijna elke grond
Taxus

Voordelen van de taxus baccata

De taxus baccata heeft dus een hoop voordelen. Misschien wel de belangrijkste is dat deze plant onderhoudsarm is. Niemand wil het hele jaar door moeten snoeien en verzorgen. Ook als je groene vingers hebt is het nog steeds fijner om te tuinieren bij goed weer. De taxus baccata hoef je slechts een paar keer per jaar te snoeien, maximaal. Daarnaast blijven ze toch het hele jaar door groen. Je hebt dus ook in de winter volop privacy dankzij deze bijzondere haagplant. Geen omkijken naar!

Haagplanten

Voor dieren

Maar er is meer: de taxus is heel populair bij vogels. Ze maken nestjes in de plant of eten er vanaf als er vruchten aan zitten. Je kunt dus niet alleen een mooie groene scheiding in je tuin creëren maar je helpt ondertussen ook de natuur een handje. Vogels hebben steeds minder plekken voor hun nestjes en daar kun jij verandering in brengen. Doe je het niet voor jezelf, doe het dan voor de dieren!