Tips voor de Floriade

De Floriade is een grote tentoonstelling dat eens in de tien jaar plaatsvindt in Nederland. De tentoonstelling gaat over de wereld tuinbouw. Verschillende landen geven hun antwoorden en oplossingen voor verschillende vraagstukken. Het is een enorm leuk en leerzaam evenement. Mensen over de hele wereld komen naar Nederland om de Floriade te zien. Het is een geweldige plek om inspiratie op te doen voor je eigen tuin. Wil je liever toch niet je eigen tuin inrichten? Dan is deze hovenier Urk of deze hovenier Lemmer jouw reddende engel. Wil je weten waar je rekening mee moet houden als je de Floriade gaat bezoeken? Lees dan snel verder!

Tip 1: Reden van bezoek

De eerste tip is om de reden van je bezoek goed te weten. De Floriade is namelijk enorm groot en erg divers. Het is dus een goed idee om te bedenken waar je nou eigenlijk precies voor komt. Je kunt op de website van de Floriade veel ideeën opdoen en een plattegrond inzien. Op deze plattegrond staat precies aangegeven waar je welke onderwerpen allemaal kunt vinden. Het is zeker de moeite waard om daar eens goed naar te kijken, anders loop je het risico dat je niet gaat vinden waarvoor je eigenlijk bent gekomen.

Tip 2: Portemonnee

De tweede tip is om je portemonnee mee te nemen. Je moet namelijk entreegeld betalen om het enorme terrein op te mogen. Daarnaast kun je op het terrein gebruik maken van leuke activiteiten. Je moet voor alle activiteiten geld betalen. Zo zijn bijvoorbeeld de trein en de kabelbaan niet gratis. Het is daarnaast ook goed om te weten dat je op de Floriade niet met contant geld kunt betalen.

Tip 3: Route

De derde en laatste tip is om de route goed uit te stippelen. Zoals net al gezegd is de Floriade enorm groot. Het is om die reden dus bijna niet te doen om alles in één keer te zien, Het park is dagelijks van tien tot zeven geopend, maar zelfs in die tijd is het onmogelijk om overal te zijn geweest. Er zijn veel verschillende parkeerplaatsen beschikbaar. Het is een goed idee om van tevoren te bekijken waar je je bolide gaat parkeren. Het is vanaf sommige parkeerplaatsen namelijk enorm ver lopen naar de kabelbaan of naar de boot.