bbq

Hier moet je op letten bij het kopen van een bbq

Afhankelijk van hoe vaak jij wilt gaan barbecueën en voor hoeveel mensen kan je een bbq uitkiezen. Er zijn namelijk veel verschillende soorten en maten, voor elke gelegenheid is er een geschikte variant op de markt.

bbq

Rokerige barbecuesmaak

Ten eerste is er een keuze te maken tussen houtskool en gas. De gerechten die je maakt op een bbq met houtskool krijgen een lekker rokerige barbecuesmaak. Ook zijn ze veel geschikter om vlees of vis te roken. In aanschaf kan een houtskoolbarbecue een stuk goedkoper zijn dan gas. Een gasbarbecue daarentegen is dan weer een stuk sneller warm dan de houtskool variant. Daarnaast is de temperatuur makkelijk onder controle te houden door de knoppen.

Met een grote groep vrienden

Het is handig om van te voren na te denken wanneer en met wie jij wilt gaan barbecueën. Als je een grote groep vrienden of familie uitnodigt, is het handig om een bbq te hebben met een groot rooster. Zo kan je veel vlees tegelijkertijd bereiden en hoeft niet iedereen op zijn beurt te wachten. Als je vooral met je gezin gaat barbecueën kan je ook een kleinere variant kiezen. Het is tevens handig om te letten op de hoogte van de barbecue. Je wilt ten slotte niet last krijgen van je rug doordat je de hele tijd moet bukken om erbij te kunnen.

Materiaal wat hitte goed geleidt

Tot slot is het materiaal iets om op te letten bij de aanschaf van een barbecue. Een roestvrij stalen variant is vaak iets duurder, maar deze gaat wel lang mee. Je kan bijvoorbeeld ook kiezen voor keramiek. Men kiest hiervoor omdat dit materiaal goed hitte geleidt. Het rooster van de barbecue wordt ook geproduceerd in verschillende materialen. Goedkope barbecues hebben vaak een rooster van verchroomd staal, wat prima werkt maar niet zo lang meegaat. Een rooster van gietijzer houdt de warmte extra lang vast.